Vad händer i Luleå idag?

På skridskor

Det beror på vem jag frågar, men många skulle nog svara hockeymatchen i Göteborg. Trots att det inte sker i Luleå är det viktigt för en stor del av Luleås befolkning. Jag har i alla tolkat det så, att hockey i Luleå är viktigare än allt annat.  Det skrivs spaltmeter och det verkar vara det som lokaltidningarna just nu har helt fokus på. Hur många sidor det var i dagens morgontidning har jag inte räknat men otaliga.

Den andra matchen i kvartsfinalen spelas alltså i Göteborg och Luleå leder med 1-0 i matcher och inte med något futtigt resultat utan matchen i torsdags slutade 5-1. Kul att det äntligen går bra för Luleå efter några svåra missväxtår samt lite höga berg och djupa dalar under den här säsongen, fast egentligen inte utan nu har ”grabbarna” börjat visa var pucken och spelet ska vara. De här duktiga yngre pojkarna i Luleå har jag sett spela sedan ungdomsåren tillsammans med sonen och de har nu under tagit det där extra skäret.  Självklart hejar jag på Luleå, men inte med samma fanatism som många andra. Efter dem lägger jag min röst på Linköping, första matchen gick inte deras väg och jag får hoppas att det blir annat resultat idag. Egentligen så bryr jag mig inte så mycket nu när jag lagt tävlingsskridskorna på hyllan. =)

Vad mer i Luleå idag? Bothnialoppet kanske, om jag fortsätter i sporten och motionens värld. Nu blev det skridskor igen, det är nog deras dag idag.  Bothnialoppet är ett långfärdsskridskolopp som går på havsis mellan Luleå och Piteå eller Piteå och Luleå i mars månad. I år blev det inte riktigt så, på grund av isförhållanden beslutades att hela loppet skulle gå av stapeln med både start och mål i Luleå, 65 kilometer på skridskor.

Det har varit en skön vinterdag och vi har inte varit sämre än att vi också varit ut och promenerat längs isvägen och runt Luleå återkommer med fler foton.

Margareta som vill varna alla som är less på snö- och isfoton. Ni bör avstå från att besöka min blogg eller blunda vid nästa inlägg som kommer från vår promenad. En sak, vi har absolut inte snöbrist här uppe i Luleå.

Jag måste nu börja göra mig i ordning och se om jag hinner mer, innan vi ska i väg till kvällens aktiviteter. Men glöm inte bort att jag varnat dig och att du besöker min blogg på egen risk nästa gång, för mycket snö blir det.

Ps. Jag hann även snabbt kika in och besöka en konstutställning med en installation som …

Visst händer det betydligt mer, men det blev två skridskoevenemang där en inte egentligen går av stapeln i Luleå men ändå gör det. Nu hör jag att Luleå leder borta med 1-0 eller kanske 0-1 mot Frölunda. Linköping leder hemma mot Skelefteå med 1-0, än kan mycket hända men jag kan ju i alla fall hoppas det håller i sig.

Tycker om din kommentar