Mor lilla mor …

Mor lilla mor

Idag fyller hon år och vi ska snart åka iväg och gratta henne med blommor, tårta och present. Det viktigaste är inte allt det där utan att hennes älskade barnbarn, dotter och svärson kommer och besöker henne. Nu kan inte barnbarn i Oslo komma men förhoppningsvis har han kommit ihåg mormor och hennes födelsedag. Jag pratade med honom igår och då kom han ihåg, men för säkerhets skull ville han att jag skulle skicka ett sms, om han inte ringt före klockan 20:00. Han jobbar mycket och ofta sent därför tycker jag att det är förlåtligt om jag får ge honom en liten påminnelse. Att gratta mormor är viktigt för mina barn, kanske den viktigaste att gratulera. Hon har gett dem så mycket kärlek och omtanke genom åren och alltid har hon dem i tankarna.

Nu väntar jag bara på att sambon ska komma hem från Kalix så att vi kan åka iväg och på vägen plocka upp sonen. Idag när jag tänker på mor kommer en liten tår när jag tänker på hur ont och jobbigt hon har det, hon som alltid kämpat och som hon sade i veckan, jag som trodde att jag skulle få en lugn och skön ålderdom nu kan jag nästan inte gå. När jag ser min lilla mamma ha så där ont blir mina ögon dimmiga och jag gör allt för att inte börja gråta. Jag vill bara ta henne i famnen och trösta och försöka lindra, som jag gjorde med barnen när de var små och hade gjort illa sig.

Min mamma är inte bara min lilla mor hon är också liten och ser så där snäll och oskyldig ut som mormödrar och gamla damer gjorde förr, i alla fall i våra drömmar. Det var en liten pojke som sa för många, många år sedan till sin mamma: – Varför kan inte du se ut som en riktig mamma, som tant Eva gör? Det var min mor han pratade om och hon var hans dagmamma.

Nu fyller hon år och trots att hon inte ”bryr sig”, säger hon, ska vi nu uppvakta henne en liten stund i kväll och ha det trevligt tillsammans.

Avsändare Margareta som själv har så ont i nacken att jag knappt kan vrida på halsen, en liten släng av för mycket dator?

Ps. Orkiden är mors och den blomsterprakt den brukar ge är helt enorm, här kan jag verkligen skriva blomsterhav för att vara en krukväxt.

Tycker om din kommentar