Drevet är självklart, avsaknaden ett stort ?

Tråkig debatt och mycket blaha blaha ... 

Jag skickade en insändare i morse efter att ha läst insändarsidan, det är på morgonen innan jag hunnit vakna upp ordentligt och bara ser alla insändare om turerna som pågår kring AMF och LO. Det är bra med debatt men jag blir så fruktanväsrt less på att det är så många som tror att det är på grund av att hon är kvinna som åsikterna höjs. Min insändare kom i alla fall tillbaka – jag hade skrivit ”lite” för många tecken. Nu publicerar jag den istället här på min blogg eftersom jag inte kan förkorta och ändå få fram mina åsikter.

Kanske inte svar men ett givet alternativ till undrande iakttagare i NSD den 27 mars. Du funderar varför drevet drivs mot enbart henne?

Jag tycker att det är ganska uppenbart.  Gör jag en jämförelse med ett avslöjande om doping så blir du självklart mer förbannad om det visar sig att den som i alla år arbetat förebyggande mot doping och speciellt om det då är någon som arbetar med ungdomar och inom hälsans värld ertappas med en stor dopingskandal än om det är någon som du misstänker, i alla fall inte blir förvånad, står bakom dopingen.

Det är detsamma med Wanja Lundby Wedin. Hon är vald av medlemmarna inom den största organisationen i Sverige som ska företräda arbetstagarna. Som Stig Malm sa så behöver du inte vara någon Einstein för att läsa en årsredovisning lika enkelt är det att förstå varför ”drevet” går. Däremot blir jag förvånad över att de valda ombudskvinnorna/männen väljer att ha förtroende för henne. Då börjar jag direkt fundera hur fort det går, från det att du blir vald till företrädare inom en arbetstagarorganisation till det att dina egna åsikter förändras? Jag tycker även att det börjar gå för långt när kvinnor ska få bete sig precis hur som helst bara för att de är kvinnor, för den som kritiserar en kvinna i en sådan position får snabbt hjärnan bortförklarad och vi kan inte tänka själva utan vi försöker bara stjälpa en kvinna. Är det inte lågt och enfaldigt?

Jag läser i någon tidning om hur Wanja Lundby Wedin inger förtroende med sitt sätt att vara och prata, hennes mjuka röst osv. Är det så enkelt att bli ordförande i Sveriges största arbetstagarorganisation då har vi inte höga krav. Kan hon påstå att hon inte visste något, då är hon inte kompetent, för det tillhör en styrelsemedlems uppgifter att gå igenom både årsredovisningar och sätta sig in i beslut som ska tas, genom underlag och övrig information. Att bli förd bakom ljuset kan inte vara lagligt och då är det här en polissak.

Jag ska inte skriva att hon ljuger för i de styrelser jag sett på nära hand är det många, för att inte skriva de flesta, som kommer på möten för att bara sitta med och godta allt som föredras utan att vara det minsta förberedd eller överhuvudtaget ha läst igenom möteshandlingarna.  Varför är man med i en styrelse och godtar att väljas in, det finns något som heter nej om tiden inte räcker till. Jag tror att prestigen och de extra arvoden som utbetalas lockar många och den enda anledningen oavsett om det är en liten lokal styrelse eller som i det här fallet, AMF.  Att det sedan är AMF det handlar om, gör min tolkning av hela ärendet till något större. Varför? Det hoppas jag att de flesta läskunniga förstår.

Jag ska inte föregå någon avgång eller tillsätta en ny ordförande däremot tycker jag att de förslag jag hört, att Ella Nia ska ta över ordförandeklubban är ett utmärkt förslag, trots att hon är kvinna.

Margareta som varken har pension genom AMF, är LO-ansluten eller är man

Margareta G som skriver som jag svarade till redaktören – Det spelar ingen roll, jag har skrivit och för att göra det nyanserat och förklarligt behövdes det en del åsikter. Jag vill inte ha det till någon tennismatch där jag får förklara och ”försvara” mig för mina åsikter i det oändliga. Är less på de här fruktansvärda tennismatcherna som pågår bland alla insändare och debattartiklar, sunt förnuft borde råda. Gjorde i alla fall ett försök.

 

4 svar på “Drevet är självklart, avsaknaden ett stort ?”

    1. Imse – Kul, med människor med som håller med i en mycket viktig fråga. Sommartiden – det var bara för något år sedan jag fick in det här med hur den fungerar, nu behöver jag aldrig fundera.

      Nu ska jag stänga av för någon timme i alla fall och dra iväg på lite trevligheter – det ska ju du också göra i kväll.

      /Margareta G

Tycker om din kommentar