Minnen från fornstora dar …

och tidens tand som ger karaktär åt föremålen. Tidens tand är veckans tema på fototrissen. Lik Helena på bildbloggerian tycker jag om de här gamla föremålen som ger en vacker prägel på objekten vi fotar.  Samtidigt kan vi se hur de äldre bruksföremålen håller och fortfarande kan användas trots väder och vind genom åren.

I stugan har vi en del inte alltför moderna saker som tidens tand verkligen satt sin prägel på och trots rost och en hel del skavanker så funderar de utmärkt för sina ändamål. Mina tre detaljer är saker som vi använder och måste använda för att fungera i stugan.

Det första är en av alla oljelampor som lyser upp mörkret och är enkla att bära med sig mellan de olika aktiviteterna som är nödvändiga i mörkret, att gå till bastun, att lysa upp inne i densamma som saknar moderniteter som el, att gå till …  Mitt andra föremål är en av de gamla utekranarna som nyttjas för vårt sommarvatten och denna är länken mellan kallkällan och den moderna slangen. Den tredje egentligen den mest intressanta, ett gammalt hänglås. Jag tycker att den är intressant när vi tänker på hur noga vi låser, vi skaffar extra lås och larm och ändå räcker det inte. Förr räckte det med att sätta ett hänglås på dörren och alla förstod vad det innebar, helt kort och gott att dörren var stängd och det var tillträde förbjudet för andra än ägaren, ett enkelt hänglås räckte. Idag spelar inte det någon roll, går det att öppna på något sätt så tar den som vill sig in och några skrupler finns inte.

Minnen från fornstora dar och tiden tand har gett karaktär

Avsändare Margareta  som tycker att veckans tema är trevligt och att jag just befann mig i stugan omgiven av gamla och nötta föremål gör inte saken sämre.

Tycker om din kommentar