En älskling uppmärksammas …

X antal år sedan

idag och som käresta till mig så är det självklart att jag vill gratulera min egen vädur. En vädur som kanske är lite som vädurar ska vara.

Så här kan jag läsa om de som är födda som vädur -Väduren skiljer sig gärna från mängden och är målmedveten. I grunden är han/hon okomplicerad, går rakt på sak och har förmågan att på ett öppet sätt klara av vardagens alla problem. Vädurar blundar för allt som inte har betydelse för de mål de är inriktade på, och det gäller på både kort och lång sikt – såväl middagsmenyn som det finstilta i ett kontrakt. Deras förmåga att slå ner på väsentligheterna när det gäller viktiga beslut är både avundvärd och bestickande.

Traditionella vädursdrag
Äventyrslysten och energisk
Pionjäranda och modig
Entusiastisk och självsäker
Dynamisk och snabbtänkt
Självisk och hetsig
Impulsiv och otålig
Dumdristig och utmanande

Nyckelord
Bestämd-enträgen-öppen-självisk.

Kan det här vara den mannen som jag lever med och som idag fyller ett antal år? Visst och de karaktäristiska dragen hos en vädur finner jag hos många av dem jag känner som är vädurar, samtidigt som de inte stämmer. Jag finner dem även hos många andra personer. Jag har en stor bok hemma som heter stora astrologiboken. Inte för att jag tror mer än någon annan utan för att jag tycker att det är kul med sådana här böcker. Ni som har läst mina inlägg tidgare vet att jag samlar och köper mycket böcker av olika slag. Speciellt de lite ”udda” böckerna som inte är sträckläsningsböcker.

När jag läser om fiskarna som jag själv är född i så tycker jag att mycket stämmer och när jag läser om väduren så tycker jag också att det stämmer, förutom på min egen mor.

Vi kan tolka och lägga in egna ord i det som står och självklart göra jag det, för dumdristig och utmanande kan jag aldrig köpa rakt av till en person som räknar och funderar så mycket men börjar jag komma på små detaljer som hänt så visst kan det stämma någon gång.

I alla fall så fyller han år och jag har köpt en lite annorlunda present till honom, inte riktigt han men …

Margareta G som idag har varit till stora sjukhuset och fått lite att fundera över mitt medfödda hjärtfel som jag inte vetat tidigare och överhuvudtaget inte heller funderat över…

Jag skriver också att åren går fort sedan det begav sig med dessa blommor.

12 svar på “En älskling uppmärksammas …”

 1. Grattis till gubben din!! Vädur ja de vet jag inget om, men fisk är ju jag oxå precis som Du. Allt stämmer på mig..hihi. Kul o läsa men man får ta det med en nypa salt allt sånt där.
  Har de funnit ett hjärtfel på dig?? De var inget vidare, men ganska skönt att du gått hela livet o inget vetat. Hoppas det inte är något allvarligt bara. Hoppas Ni har fint väder o njuter av våren.
  Kramiz Anki N

 2. stor grattiskram till Åke,och må han se många hockey vm i livet,för snart börjar det ,alltså vm.

  Kram Sari

 3. DU TÄNKER DÅ ALLTID PÅ ALLA! TÄNKER JUST NU PÅ EN ANNAN VÄDUR SOM FN FINNS PÅ TENERIFFA OCH SOM FICK EN HÄLSNING I FÖRRA VECKAN. DENNA GÅNG KANSKE INTE DIN FÖDELDEDAGSBLOGG ÄR SÅ OVÄNTAD EFTERSOM NI ÄR SAMBOS. DU HAR ETT STORT OCH VARMT HJÄRTA SOM VI HOPPAS SKA VÄRMA MÅNGA FRUSNA SINNEN – FLERA ÅR FRAMÅT!!
  VAR RÄDD OM DIG!
  BITTAN

 4. Jag vet ytterst lite om vädurar, fast mannen din kan du gratulera. Han är en himla trevlig typ den där talgoxen :)

  Instämmer med Znogge, hoppas att det inte är något allvarligt, va?

  Kram

 5. Jag är gift med en vädur och ingenting av ovanstående stämmer in på honom! Men ingen regel utan undantag får jag förmoda…

  Hoppas ditt hjärtfel inte kommer att ställa till det för dig.

Tycker om din kommentar