En sångerska och låtskrivare …

som jag bara måste få ge lite reklam åt,  en tjej som sjunger och skriver så otroligt bra – Två hjärtan i samma kropp – en visa som jag nyss stiftat bekantskap med och sitter och lyssnar på. På hennes Myspace kan du lyssna och njuta av det hon förmedlar, för hon förmedlar. Ida Olsson är en tjej som  verkligen kan sjunga och att hon sedan skriver så vackra och fina texter gör inte saken sämre, för mig är det alltid något i texten som gör att jag ”fastnar”. Nu kan jag lyssna på låten på hennes sida, samtidigt som jag faktiskt gillar att äga det jag läser och lyssnar på. Jag är inte själv medlem på ovanstående sida men jag ska leta rätt på henne =) och köpa en skiva av henne. Hennes hemsida hittar du här och nu ska jag leta men det verkar bara vara de södra delarna som har besök av hennes spelningar just nu – så har ni chansen och är i närheten boka och lyssna.

Releasegitarr

Det finns verkligen duktiga människor i vårt avlånga land som vi många gånger upptäcker av en slump. Trots att jag har världens sämsta koll på artister och skådespelare så har jag en stark uppfattning om vad jag själv gillar och aldrig att jag riktigt hänger med bland alla nya och sköna artister som upptäcks.

Ta det här med Lisa Ekdahl till exempel, 1994 när hon var i ropet älskade jag bara hennes musik, min dåvarande han orkade inte lyssna och till slut blev det ett ”hat” för jag spelade och jag spelade hennes skiva. Nu ser jag att hon kommit med en ny skiva samtidigt som jag för några veckor funderade vart hon tog vägen. Jag vet inte om hon gett ut fler skivor, men för att jag ska köpa så är det slumpen som avgör när jag lyssnar på något som jag gillar. Caroline af Ugglas, den skivan köpte jag till sambon nu när han fyllde år och förhoppningsvis får jag också någon gång lyssna. Den finns i hans arbetsbil så det förutsätter att jag någon gång åker med honom på arbete.

Samtidigt som jag skriver sitter jag och bläddrar hos Idas hemsida vid den andra datornoch faktiskt läser en liten text på hennes hemsida där en en recensent skriver att hon påminner om Barbro Hörberg (vet inte jag vem det är trots att namnet klingar bekant) och Lisa Ekdahl, då förstår jag … det finns nog en koppling i min hjärna trots allt och att jag gillar en viss typ av musik mer än annat.

Margareta G som kommer att köpa hennes skiva och även lyssna på datorn – så tack Ida för ditt tidigare tips.

Ps för att göra lite reklam så ”stal” jag en bild från hennes hemsida och hoppas att det är ok – bilden säger mycket av det jag känner.

9 svar på “En sångerska och låtskrivare …”

 1. Jag kan inte annat än att nicka instämmande när jag läser det här. Idas musik är med mig ofta när jag går omkring här hemma och pysslar.

  Kram

 2. TACK för den här fina bloggen- jag blir alldeles rörd. La in en länk till den på min hemsida på första sidan nyss. Du gjorde mig så glad nu genom att ta dig tid att lyssna och ta min musik till dig. En varm glad kram
  Ida

  1. Ida – Det är alltid kul att göra människor glada, framförallt tycker jag att det är viktigt att framhäva och ta fram det jag tycker om annars blir det lätt mycket skrivande om allt negativt som jag reagerar på. De små guldkornen i vardagen är viktiga. Att sjunga är något som jag inte ens ska göra i duschen (fast jag gör det i alla fall) och har alltid ”avundats” er som kan. Jag har ju en annan bloggare som jag brukar besöka som är en stor entertainer och hon sjunger också, men har inte gett ut någon skiva – ännu =) – Pirajan Maja, vi har gjort en del roligheter ihop och då har hon fått stå för mycket text men framförallt för upppträdandet.

   /Margareta G

 3. Ida är från min hemstad. Det var längesedan jag hörde henne nu.
  Barbro Hörberg är en gammal favorit. Avled tyvärr alltför tidigt i cancer. ”Ögon känsliga för grönt”, har du säkert hört.

  1. Imse – jag var tvungen att gå upp på Idas hemsida och kolla var hon kommer ifrån – Enköping – en stad som jag ler, när jag hör talas om staden eftersom jag har ett roligt minne från en person som kommer från just det Enköping med mycket tryck på En.

   Läser om Barbro Hörberg och den texten har jag hört men måste gå och leta mer för att påminnas.

   /Margareta G

Tycker om din kommentar