Skön ljuv musik …

Mycket spritt i benen den här tiden på året

och mycket spritt i benen blir det så här års, här hos mig. Idag kom skivan, ”Ida & Simon”, som jag beställde av Ida Olsson och nu går den varm, fick en skiva extra av henne som heter ”Andas solsken”, har inte lyssnat till den ännu, men ska lägga på den och lyssna senare i kväll.

Andas solsken är något som vi får göra lite mer här uppe eftersom solen inte går ner under sommarmånaderna, ljust dygnet runt. Jag såg igår på solens nedgång, redan nu har vi gått om övriga landet.  När vintern kommer är det bra att vi fått andas solsken lite mer. Det är inte lätt för ”sörlänningar” när de besöker våra nordliga delar, under sommarhalvåret, aldrig mörkt och en del har problem med att sova. Jag bara älskar det och själv blir jag en människa nästan helt utan sömnbehov, varför sova när hela dygnet är så vackert och ljuset gör att jag verkligen lever upp.  

Det är mycket som blir enklare och ju äldre jag blir desto enklare ska tillvaron vara, att bara ta på sig skorna och jackan för en morgonpromenad utan att behöva ”pälsa” på sig, det är härligt. Det är härligt att bara kunna sätta sig i bilen utan att frysa och bara åka i väg på små utflykter, det är härligt att leva när ljuset kommer.

Till och med att arkivera gamla bokföringspapper är härligt, det har jag gjort idag och nu känns det extra härligt för de är på väg långt härifrån, till Linköping. Så om Linköping läser det här, nu har ni ”några” kilo pärmar och papper att vänta med posten.  Jag vet att jag får både bläddra och röra i dem när jag kommer ner om någon dryg vecka eller så, men det är skönt att slippa ha dem hemma, =).  

Det blir inte lika mycket, har aldrig varit mycket, skrivet nu, eftersom med våren kommer också lusten till fotot tillbaka och den kreativitet som bilden ger mig. Därför blir det mer foto på min nya bloggBILDGATAN – och inte speciellt mycket text. Ganska skönt att kunna skriva, inte mycket text, mer att betrakta och själv läsa vad bilden säger.

Lättare att sitta med foton och fundera än att skriva, när jag lyssnar på de härliga och vackra texterna, det är nära och berör.

Idag har jag bokat biljetter till Krigsoperan som spelas i Haparanda och Tornio i sommar, där en bloggare nära mig och som jag gärna besöker ska medverka, spännande.

Margareta G – det är mycket som är HÄRLIGT nu.

6 svar på “Skön ljuv musik …”

  1. Weightloss – Thank you. I don´t know if you understand what I wrote but you are welcome back.
   It was about lovely music and our regional light in the summer.

   A little bit about all the papers we need in work, paper Sweden and our bureaucracy. I think it´s a little bit of that in the whole world.
   I hope you understand my english, I write as I talk.

   /Margareta G

 1. Men vackra bilder är aldrig fel och just våren är tacksam när det gäller att dokumentara vad som händer i naturen!

  Härligt med njutbar musik dessutom!

  1. Znogge – Det är inte fel med vackra bilder och våren just nu är nog betydligt vackrare än den hos oss. Här känns det bara som … svart blöt snö och en massa grus och sand på vägarna som inte hunnit sopas bort.

   När det ”riktiga” våren kommer då blir det nog mer fotat och nya bilder får växa fram.

   /Margareta G

Tycker om din kommentar