Är det jag …

eller någon annan M? Jag skrattade gott när jag rensade bort gamla ramar och hittade detta ritade ”porträtt”. Jag har ett svagt minne av vem som en gång ritade det och bredvid står mitt namn.

Jag?

Jag vet inte, men en karikatyr ska väl ändå likna den avporträtterade och förstärka personens karakteristiska drag? Var ser jag mig i det här fotot? Det finns inte ett drag av mig, inte hur mycket det än förstärks, inte ens örhängen är något som jag bär speciellt ofta.  Jag måste ha blivit riktigt skrämd av håret att döma, för speciellt kort hår har jag inte haft de senaste tjugo åren. Mitt ansikte har inte den ansiktformen, inte mina ögon, näsa eller mun stämmer heller. Fast kul var det att hitta det här och jag tror mig komma ihåg under vilken period det är ritat, men jag minns inte riktigt varför.

Tecknerskan, om jag inte har fel, brukar måla men nu vet jag inte längre vad jag tycka om hennes talang. Inte den högsta eller hur?

I alla fall tänker jag spara teckningen och allt går ju att vändas mot en i framtiden =).

Margareta G som har en del foton som inte alltid är till fördel i mitt arkiv, =) få se vad jag plockar fram ur gömmorna.

8 svar på “Är det jag …”

 1. herregud ,jag trodde inte det var en teckning på dig,det är ju som en riktig foto taget med kamera(haha)kram Sari

  1. Znogge – Ja, och det blev ett riktigt uppvaknande när jag förstod att det var jag. =) Det var som jag sa imorse, när du värmen och solen lyser över oss. Vissa morgnar känner man sig som en femtonårong i kropp och spänst och det är inte så farligt att se sig i spegeln, som i morse. Andra morgnar, ja då är det teckningen som gäller.

   /Margareta G

 2. Snygg teckning – oh nu vet vi precis hur du ser ut då..*ler*. Kul att spara massa saker hur som, de ger en alltid lite glädje när de kommer fram.
  Ha en trevlig första maj.
  Kramiz Anki N

  1. Anki N – Det är kul att spara gammalt ”skräp” ibland och roligt när jag dyker på det bara så där. Viist var jag vacker och det är alltid kul när någon får fram ett porträtt som verkligen är till sin fördel, i alla fall för tecknerskan.

   /Margareta G

Tycker om din kommentar