Tillfredsställelse genom …

Första fotot utan snö, i år - det finns hopp.

shopping har jag fått idag. En lördagsutflykt till Haparanda, mannen skulle åka en sväng på lite arbete och jag ledig, då var läget klockrent och färden spikrak norrut. Som på fotot och det finns hopp om en sommar hos också, nästan mitt första foto utan snö i år.  Jag tänkte köpa stoldynor till stugan och en väggklocka till kontoret, ingenting av det hamnade i den gula påsen. Däremot lite annat smått och gott till stugan. Illgröna plädar, planteringspåsar som var lika illgröna, krokar till bastun, plasthandskar, illgröna handdukar, ostkupa och ljus. Intressanta objekt? =). Det är konstigt att direkt jag sätter in ena foten på IKEA så hamnar det något i den där gula påsen som jag tar, i fall att. Lite kläder hann jag också med i mina inköp, två par byxor, två tröjor och en tröja till sambon, inte på IKEA.

Nöjda och belåtna, i alla fall jag, åkte vi och kollade läget på Torneälven, men isen låg lugnt kvar. Inga häftiga islossningar idag heller, fast egentligen är det bara i min fantasi som det riktigt händer något. Jag har aldrig sett en islossning och vet inte vad jag ska förvänta mig, sanningsenligt skulle jag nog bli väldigt besviken, scenen jag drömmer om finns garanterat inte jag är nog inte ens nära. På hemvägen en tripp förbi stugan i Santasaari, men där kändes det riktigt kallt genom att isen ligger kvar runt ön. 

Mer intressant har inte min lördag varit och nu är det riktig sportfrossa på TV, Real Madrid-Barcelona spelar på en kanal, i den andra Ryssland-USA och i den tredje Finland-Vitryssland. Jag ser på den fjärde kanalen med ett öga.

Margareta G som även har lagt ut lite fler motorcykelbilder på min Bildgata eftersom jag är ganska fascinerad av variationen på motorcyklar, detaljer och framförallt människorna. En sak som jag noterade i går är att det är otroligt mycket mer kvinnor än för bara några år sedan.  Mannen gjorde en snabb uträkning som alltid och sade att det var 1 230 ekipage i år och som i fjol samma reservation +/- 5.

En som var riktigt fascinerad av kortegen och ljudet av cyklarna var Pirajan Maja, hon stod nästan och småhoppade, ni vet som barnen när de är ivriga och vill ha någonting riktigt mycket, -jag vill, jag vill.

Margareta G som nu säger god natt, uppstigning 06:30 med tvättstuga och sedan blir det full rulle i morgon eftersom jag åker till Linköping och jobbar i veckan.

10 svar på “Tillfredsställelse genom …”

  1. Imse – Välkommen hem för det första. Det är alldeles för lätt, och nu när jag kommer hem återstår fortfarande stoldynor och klocka till kontoret.

   Veckan har varit bra, det är bara synd att det är så långa väntetider mellan de olika avgångarna som gör att det går bort mycket onödig tid som jag kunnat göra viktigare saker.

   /Margareta G

 1. Det är fantastiskt med IKEA – man kommer aldrig (nästan) hem med det man hade planerat, men däremot en hel massa annat.
  Undra på att de tjänar pengar!!

  Islossning?! Snälla nån, nu får ni ta och får ordentlig vår, nu, på en gång!!

  1. Irrhönan – Så sant som det är skrivet. Det är ju så billigt =). Islossning, sånt är livet men just nu befinner jag mig i Linköping och här finns ingen islossning, mest bara regn idag – undra vad som är bäst? Grönt och vackert är det i alla fall, men jag lvoar att vi kommer igen, det brukar vi göra och det med råge. Luleå brukar ju leda solligan i Sverige, vid ett flertal tillfällen.

   /Margareta G

 2. Enligt rykten har han sagt såhär: -Hon orkar inte lyfta den!
  Jag funderar på replik just nu….Kanske:
  Jag tränar inte tyngdlyftning med en mc – jag ska köra med den på säkert underlag….
  Detta med tanke på att han inte lyfte upp min skoter från älven när han skulle testa isens hållbarhet en gång. Vem som är en galenpanna kan man undra…Isen var lövtunn och pappa var djärv.

 3. Avslöjad? Ja, det var i det närmaste en religiös upplevelse att höra mullret, dånet och se det blänkande kråmet. Kände mig som ett barn på nytt och ska fundera vidare på mina bikerplaner. HD såklart.

Tycker om din kommentar