Väl i hamn …

är jag, trots att en riktigt virrig kärring intog min kropp i går och jag missade tåget från Linköping. Det löste sig och jag var till och med på Arlanda lite före beräknad tid. Idag fyller Bittan år och eftersom jag lämnade Linköping dagen innan hennes födelsedag, utan grattis och present, trodde hon i alla fall. En liten present hittar hon i sin garderob för handdukar på hyllan för hårhanddukar. Inget för håret men kanske något att njuta av när hon sitter och låter håret torka. Ett grattis till dig Birgitta, tulpanen som jag förärar dig här på bloggen är fotat i din egen trädgård igår förmiddag, ingen gammal vissen tulpan som legat i något arkiv och väntat.

Med en enkel tulipan ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med en enkel tulipan …

Jag uppvaktar inte med rosor i stora fång,
konfekter uti kartong
och ej med musik och sång.
Och hellre än dikta en vers på ett telegram
jag blomster av detta slag räcker fram.
 
För med en enkel tulipan
uppå bemärkelseda’n
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera.
Det har blivit populärt
och är så välment och kärt,
så jag är säker
att innan kvällen
det kommer flera.
En liten blomma så här planterad
uti en kruka kan säja mer
än Orrefors som är dekorerad
med vita liljor och orkidéer,
så med en enkel tulipan
uppå bemärkelseda’n
jag har den äran
jag har den äran
att gratulera.
 
Man kommer med listor på guldur som nå’n ska få,
men mej kan dom ej förmå
att bidra och skriva på.
Nej, jag går direkt till min vanliga lev’rantör
och se’n jag min lilla uppvaktning gör.
 
För med en enkel tulipan…
 
Till lysningskalas har det ännu mej aldrig hänt
att nysilver i present
och tennskålar jag har sänt.
Jag kommer personligen hem till de unga två
och lyckönskar dem och säjer som så:
 
För med en enkel tulipan…

Margareta G som inte blir av med den virriga kärringen, det fortsätter … nu i tvättstugan.

Ps. Han vi grattade igår stämmer in i gratulation och sång.

”En solros om dagen” har redan klar dagens solros och positiva tanke inför kvällen, oavsett vad som händer under för- och eftermiddag. Det var kanske inte så svårt att gissa =).

6 svar på “Väl i hamn …”

 1. Tack snälla för blomma, text och överraskningen i linneskåpet!! Tjuvlyssnade lite och förstår att ett visst mått av lugn och ro är att föredra. Ska verkligen sätta mig och lyssna – alldeles ensam – i väntan på att håret torkar! Synd att jag inte hann läsa din blogg innan lillebror ringde!! Fast det är ju så ojämnt som det någonsin kan bli! Ändå har det ringts och kommits med blommor och presenter hela dagen!

  1. Bittan – Hoppas att du gillar musiken. Jag tycker att hon sjunger bra, Ida, och sedan var texterna mycket fina. Det är svårt med musik till andra och det är som den gamla slagdängan -Musik ska byggas utav glädje …
   Vi var ju och firade ett annat födelsedagsbarn igårkväll, som du vet. Där bjöds det på god mat och och god dryck, speciellt en svensk whisky som han förärats på sin födelesdag. Nu kan inte jag yttra mig om det eftersom jag var chaufför, men de sa att den var god. Mycket prat, skratt och högt i tak.

   /Margareta G

  1. Znogge – Ja, det blev lugnt men frustrationen över min normalvis mycket noggranna planering när det gäller biljetter och plenering över själv resandet bara försvann. Jag var alldeles för lugn och självsäker på från vilket spå tåget skulle gå och visst gick det ett till Stockholm ungefär samma tid men inte det jag skulle åka med. Allting löste sig men den onödiga utgiften grämde mig mest.

   /Margareta G

Tycker om din kommentar