Soptippen före en trevlig lunch …

jag kan ju fundera hur jag lägger mina prioriteringar. Att avböja en garanterat trevlig lunch tillsammans med en härlig tjej och istället åka till soptippen och sortera sopor? Det har jag i alla fall gjort idag. Nu beror det mer på mitt hälsotillstånd och att riskera att smitta ner henne med mina eventuella baciller som flyger i luften, när hon precis påbörjat ett nytt jobb. Att maten sedan inte smakar och jag kanske bara sitter och gnäller över vad det är jag har i kroppen, jag tror att hon ska vara mig evigt tacksam för att jag valde soptippen.

I normala fall lovar jag att jag aldrig tänkt på den prioriteringen om nu någon trott att jag någonsin ens skulle kunnat tänka så, men det blev så uppenbart nu när jag åkte iväg till återvinningen när jag istället kunnat sitta på ett mysigt lunchställe med en härlig människa och bara ”snackat skit” och fått ta del av alla hennes nya utmaningar.   

I alla fall har jag gjort mig av med soporna från stugan i helgen och sorterat, slängt och för första gången ”ensam” på återvinningen. Det är så där när jag har en sambo som är så snabb på att fixa allting och jag hinner bara inte med i hans effektivitet ibland när det gäller vissa saker. Nu när jag kom hem såg jag att jag glömt en gammal skrivare som legat och skräpat i stugan och behövde få gå till de sälla jaktmarkerna. Den ligger nu fortfarande kvar i bilen, så jag får vara duktig och ta en sväng till återvinningen i morgon igen. Får se om jag hittar något mer att slänga här hemma, inte speciellt miljövänligt att köra skyttetrafik där emellan, trots att det inte är så många kilometer bort.  Då faller ju allt med det miljövänliga om vi far fram och tillbaka med minsta lilla grej, utan tanke på bensinavgaserna. Jag har också en mapp i min dator i bildarkivet som heter ”att sortera”, en lämplig sysselsättning när jag ska ta det lugnt och helt miljövänligt om jag kör datorn utan ström.

avkoppling

Nu ska jag sätta mig ner och fundera över menyerna och vad som behöver inköpas till stugan. I helgen ska vi ta det lugnt, riktigt l  u  g  n  t  ingen stress och bara ro och vila. Speciellt sambon behöver det och den som provar att sätta igång med något projekt ska få med mig att göra, han ska också kunna ”bara vara”. Motorsågen han tänkte ta med, den ska överhuvudtaget inte in i bilen. I stället ska jag dra honom till en butik för att köpa ett nytt fiskespö, lite lagom avkoppling och något som han gillar.

Margareta G som går på panodil just nu.

Ps. Kanske att vi kan sätta upp hängmattan, men då bara för att han ska ligga där och vifta på sina egna tår och inte bara se mitt tåviftande.

2 svar på “Soptippen före en trevlig lunch …”

  1. Nu skrattar jag högst ska du veta! Så det är dit du tog vägen. Att det inte blev något idag godtas, vi får ta det längre fram. Min lunch tog prick sju minuter att äta, det var rester från igår – dvs ungefär samma sak som du slängt på återvinningen.

    kram

Tycker om din kommentar