Redan igår kom tårarna …

Lyft blicken från byråkratin av paragrafer och lagar för en stund.

när jag såg på nyheterna om den Parkinsonsjuke mannen som migrationsverket utvisade tillbaka till Nigeria trots hans svåra sjukdom, en tur och returresa som garanterat förvärrat hans tillstånd. Kvinnan från migrationsverket, som jag skrivit om tidigare, visade än en gång brist på allt humanitärt. Idag visar det sig att hon stod och ljög i TV när hon försökte skylla över en del av ansvaret på polisen.  Polisen säger idag att migrationsverket inte lyssnar på dem när de avråder från avvisning av svårt sjuka personer, polisen mår också dåligt över migrationsverkets sätt att verkställa. Migrationsminister Tobias Billström tycker inte heller att svår sjukdom ska vara ett skäl att få stanna.

Jag är så upprörd att jag inte ens orkar komma med något mer, för ingenting verkar fastna eller gå in i en del människor, de mänskliga rättigheterna?  Jag tycker att vi absolut ska sluta att klappa oss för bröstet och tycka att vi är så duktiga när det gäller flyktingpolitiken. Vi klarar inte av det och det får vi som tycker att hela invandrarpolitiken är inhuman leva med så länge, tyvärr. Det var inte första och absolut inte sista gången gråten och ilskan kokar över för mig. Snälla, lyft blicken från byråkratin av paragrafer och lagar för en stund.

/Margareta G som ska försöka att tänka på trevligare saker och en bastu, reningen för själen kanske fler skulle behöva, väntar som vanligt senare under kvällen.

Tycker om din kommentar