En upplevelse med förspel …

genom en historisk marknad, skådespeleri och skönspelning möttes vi av vid den vackra Torneälven, solen som speglade sig i vattnet och över hela landskapet. Många besökare var det som hamnat i samma tidsperiod som jag. Att åka tillbaka till 1800-talets början kändes spännande och lovade gott inför kvällens föreställning.

Historiskt - 1809 -2009

En stund av njutning med kaffekoppen och en laxsmörgås, nästan 1800-talets priser, att sitta och titta på folkvimlet och alla bygdens folk som tagit sig in i framtiden 2000-talet från 1809 och kriget som var i antågande.

bengt_pohjanenSjälvklart var mister Krigsopera himself, Bengt Pohjanen, på plats och pratade med besökarna samtidigt som han sålde sina böcker. Den fiolspelande unga flickan spelade gudomligt och det syntes verkligen att hon njöt av sin fiol och sitt spelande.

Fiolspelande flicka med ljuv musik

Jag fascinerades redan innan över scenen med den sköna utsikten och den vita sanden. Vi satt högt uppe så vi kunde ha en helhet över hela  skådeplatsen och det är jag glad över idag, trots blåsten. En fullsatt föreställning och spelet kunde börja. Jag tänker inte återberätta eller rescensera däremot vill jag verkligen rekommendera alla som finns i närheten att ta chansen att se, lyssna och höra, kanske lära sig en hel del om vad som hände människorna krigsåret 1809  i Krigsoperan 2009

Ryttare Maja MellaNågonstans i andra akten av föreställningen kom Pirajan travande på sin häst.

Grande finale.Grande finale

min bildgata har jag lagt ut foton och bildkollage från Krigsoperan – Marknaden och lite annat smått och gott.

Klicka på länkarna nedan så hittar du delar av mina upplevelser.

Skjutande, sårade och sörjande …

Tvåhundra år bakåt i tiden …

Vad är det som händer …

Det vackraste förspelet …

Grande finale …

Margareta G som ska försöka åstadkomma ett litet kollage av Pirajan senare men just nu känns det till och med lite för arbetssamt att hålla i gång hjärnan, drygt 30 grader i skuggan.

6 svar på “En upplevelse med förspel …”

    1. Znogge – Mina bilder, tack men jag höll in ordentligt med kameran av många olika skäl men framförallt för att själv vara med i handlingen eftersom det både var på finska, svenska och lite franska. Det gällde att läsa texten mellan varven. har inte världens snabbaste Nikon precis, den har gjort sitt men det blir en lite senare fråga.

      /Margareta G

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.