Återigen är jag i stugan …

En kväll på färjan

efter en dag hemma, Varför åkte jag då tur och retur arton mil för att vara hemma en dag? Jo, jag skulle ha en trevlig kväll tillsammans med några ännu trevligare kvinnor. Vi träffades redan vid 17-tiden, satt och småpratade i en mysig miljö innan det var dags att gå ner till färjan för att äta och dricka gott. Vi hade roligt och skrattade tillsammans och kvällen blev sen, riktigt sen eller kanske mer tidig gryning. Innanför hemmets väggar var jag inte förrän vid tvåtiden och det kändes i kroppen i morse. Jag har legat och dragit mest hela förmiddagen, inte mycket uträttat de första vakna timmarna. Vanligtvis går inte jag och lägger mig tidigt men att vara ute en hel kväll är någonting helt annat, sedan kanske tröttheten har lite att göra med det goda vita vinet och en god Irish Coffee. Det är enkelt när jag bor nära stan att det är cykeln som gäller och inte behöver fundera över taxi eller skjuts.

Nu är jag i alla fall tillbaka i mitt eget paradis och blir här över helgen. I morgonkväll kommer gäster, då tänkte jag också locka till lite flugor samtidigt som jag håller mycket annat på avstånd genom att bjuda på surströmming och senare mot natt timmarna blir det bastubad och om jag har rätt i min misstanke blir det även dopp i älven, i alla fall utav en av mina gäster för hon är alldeles galen i att bada oavsett gradantal.

Här är värmen och solen fortfarande på topp, hemma i Luleå började det molna och blåsa upp när jag var på väg, tydligen åt rätt håll.

Margareta G som hängde upp hängmattan det första jag gjorde.

Ps. Fotot är taget en tidigare sommar från färjan.