På hemmaplan …

igen eller en del av ett hem där jag bor och den del jag kommer från kanske egentligen är det hem som jag vill ha, vet inte men just nu känns det så. Jag trivs inte alls i Luleå just nu, jag vill bara härifrån när jag kommer hit. Att vara här och lyssna på all trafik, att inte kunna gå ut och sätta sig med kaffekoppen i hand på morgonen Vi har inglasad balkong och det gör det inte mysigare på sommaren, bara varmt och olidligt. Hör ni hur gnällkärinngen kommit igång? Det är bara det att jag vill verkligen inte vara här, samtidigt ser jag fram mot lördagen och lillemans ankomst så det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.

Vill jag gå in till city kan jag inte ens sätta mig vid ett mysigt sommarcafé för de finns inte. Luleå city har bestått av vägarbeten de senaste åren. Det blir säkert fint när det är klart men tyvärr tror jag inte att det blir sådan stor skillnad att det varit värt det. Däremot har det varit värt det på grund av att det verkar som att de anpassar för tillgänglighet, men det pratas det inte om eller att det är en anledning till allt damm- och byggstök vi har och haft under många år. Tyvärr tror jag inte heller att det är något som varit ursprungstanken. Tur att jag inte bor i stadskärnan som jag bodde för några år sedan och att jag bor i en riktig småstad, tänk om jag bott i en storstad hur irriterad hade jag varit då? Förresten heter det kanske inte ens stad där jag bor?

Jag har inte vaknat på fel sida … utan på den sida där solen sken och det var absolut vindstilla på älven, inte ens ett daller i vår stora asp. Vi åkte i väg till Laxede för en stunds fiske och jag satt på stora stenen och bara myste med solen som gassade och kameran i andra handen. Det var så skönt …. helt plötsligt fick jag se att vår morgontidning också hittat till Laxholmen – nu väntar jag bara på ett trevligt reportage.

Precis när vi var på väg hem blev det alldeles svart i skyn och regnet kom gradvis samtidigt som åskan mullrade i bakgrunden, typiskt att vi var på väg nu när jag gärna suttit i bastun och tittat på regnet och myst över åskan. Jag tycker att åskan och regnet är härligt, om det inte blir för långvarigt men så där lagom – en dag. Här i Luleå verkar det inte ha regnat något och vädret är helt okej, alltid något. I morgon sätter jag igång med städning och faktiskt lite siffror måste jag ta itu med.

Avsändare Margareta som tror att ”bitterheten” gått över i morgon för jag har ju något att se fram mot istället …

Bilder från Laxholmen i midsommarhelgensamt en oljemålning av kulturminnena.

Tycker om din kommentar