Flitig som ett bi …

Flitig som ett bi

känner jag att jag varit idag. Vad är då mer passande än att föreviga och visa upp den mycket uppskattade och mycket rörande present jag fick på min senaste födelsedag. Ett arbetsbi från Kanevads i Linköping med följande text – Arbetsbi Finns det någon annan insekt som så starkt förknippas med arbetsamhet, lagarbete och ekologi? Ett enda bisamhälle kan bestå av upp till 70 000 individer, varav drönarna (hanarna) endast utgör 400-1 000. Drottningen regerar alltid ensam. Denna energiska insekt är utbredd över hela landet. Jag blev mycket rörd av denna gest och present, känner mig nog inte alltid som symbolen men idag har jag gjort det.

Vi har verkligen grundat vår lägenhet idag och vid de här tillfällena från ”golv till tak” gör vi alltid ett bra lagarbete, jag och sambon. Vi pratar knappt med varandra om vad som ska göras utan det flyter på som att vi hade planerat allting i förväg i minsta detalj. Det är samma sak när vi lagar mat tillsammans allting bara sker utan att vi behöver säga någonting. Vi är som skapta för varandra när det gäller hushållsarbete =) ingen av oss gillar den här städningen men …

Har man inte arbete så är det enkelt att skapa nytt, idag började jag med att tömma allt innehåll i hålslagaren genom att tappa den och botten gick ur. Nu kommer inte en olycka ensam utan förra gången jag satt med bokföringen tog patronerna i skrivaren slut och jag sparade ner allt för senare utskrift. När jag senare kopplade i skrivare började allt outskrivet att rassla ut och jag lade det på en hög, ganska mycket papper, nu när jag skulle sortera in dem så tappade jag allt på golvet och kaoset var ett faktum. Det vara bara att börja sortera om igen och sedan in i pärmarna. Nu är det klart och jag är nöjd både över städdagen och hur jag lugnt och sansat hanterade de små pappersolyckorna utan några högljudda ramsor.

Nu är det bara återvinningen kvar imorgon bitti. Jag vet inte hur många gånger vi besökt detta ställe och trots det så finns det alltid prylar kvar som vid senare tillfälle ska få återvända till den plats de en gång kom ifrån, till naturen.

Avsändare Margareta som har sitt lilla arbetsbi ovanför datorn för att påminnas om vad jag borde vara lite oftare speciellt när en annan insekt tar över – latmasken.

Tycker om din kommentar