Mycket att ta igen …

allt tåviftande i sommar. En strålande klarblå himmel med Sveriges största sol lyste över oss tidigt i morse. Jag vet inte hur stor din sol varit men här har vi haft en ljuvlig dag, små, riktig små stackmoln eller vad de nu heter, har varit det enda som synts i skyn förutom den där gula härliga. Tvättstuga klockan sju sedan var det bara att åka i väg någonstans till någon härlig plats, någon utav alla våra små utflyktsmål som vi brukar besöka några gånger varje sommar.

Naturreservatet Stoforsen blev målet för dagen och vad kan väl vara ljuvligare än att nyttja dagen till sköna vandringar i den vackra miljön runt Storforsens brus. Att sitta på stenhällarna och bara fundera över livet och skönheten runt mig … samt med kameran i högsta beredskap, förvånad? Vanligtvis brukar vi ha matsäck med oss men idag blev det våfflor med grädde och hjortronsylt samt en liten, bara en liten glass att svalka sig med. Vi tog även en tur genom Naturum i reservatet som avslutning på dagen. När jag kom hem var jag ganska trött och slut av all sol och värme, vi har inte blivit bortskämda alltför mycket av det i sommar, inte värmen i alla fall. Kollade på dagens fototriss och tema för veckan visade sig vara ”smultronställen”, mitt i prick det var bara att välja ut tre foton och lägga ut. Vill du se mina foton och mer information om platsen finns det här på ”Smultronställen genom livet …” . Storforsen är en så otroligt vacker plats med framförallt forsen, alla vattenfall och stora jättegrytor. En perfekt plats för en dags rekreation med både bad och lapande av sol, att bara vara som det så vackert heter. Grillplatser för egen matlagning finns det gott om runt hela området, även två mindre matställen för den som glömt att ta med sig. Lokalt hantverk och matprodukter finns också på plats för den shoppingsugne.

Nu har jag skrivit tillräckligt om min dag och övergår även idag till lite blogggrattis – Znogge en annan av mina bloggvänner firar bröllopsdag idag och det blev lite lustigt för jag gifte mig också den här dagen ett år tidigare än henne, en annan skillnad är att hon fortfarande är gift men inte jag. I alla fall hoppas jag att hon har fått fira ordentligt tillsammans med sin andra hälft, nu vet jag att hon också har en del namnsdagar att fira i veckan så det blir att slå ihop allt för att orka med semestern på Sicilien, en andra bröllopsresa eller månntro om det är någonting annat som ska firas, jag har mina aningar men vet ingenting. Hur jag mötte Znogge kommer jag inte riktigt ihåg, men vi har båda ett intresse för fotografering och fototrissen har vi båda deltagit i men nu märker jag att det är ett tag sedan för henne, jag ska inte skälla eftersom det är bröllopsdag och hon har nog många som skäller hemma. =)

En kvinna med många järn i elden och en hel del åtaganden, men har man skaffat fyra barn till världen och två hundar så …  Simning, hundpromenader och veckohandling är några av de sätt som hon håller kroppen i trim. Att ligga i sin brassesol och vifta på tårna är också en favorit och hon har tid, med ledighet som bara en viss kategori av människor har, ledig hela sommaren, jag är inte avundsjuk nåja kanske en aning. Böcker, blogga, fota, hundar, barn och husse hemma  – hur hinner hon? I alla fall en trevlig bekantskap och jag gratulerar och skickar ett stort grattis till dig (och husse) på ”hampadagen”.

Avsändare Margareta som borde gå och lägga sig på spikmattan ett tag, till alla er som tvekar och tror att det är ruffel och båg skriver jag bara att den hjälper och jag kan berätta hur jag vet det, men det tar vi en annan gång. Jag brukar vara tveksam och inte tro men nu tror jag inte utan jag vet.

Tycker om din kommentar