Vi får inte …

det där regnet som utlovas i alla väderprognoser. Glad är jag men ganska lustigt är att ingen visar samma prognos, varken de olika lokala stationerna, riksvädret eller url:erna på nätet. Idag var vädret mulet men relativt varmt och solen försökte verkligen hitta fram mellan molnen och några riktigt soliga stunder har det varit även idag.

Idag på vår dagliga fisketur blev det inte mycket fiske,  mammas gamla kastspö gav upp och nu är han helt utan. Den tyske mannen och hans fru var fortfarande kvar på platsen så det blev mest trevlig social samvaro för honom och en riktigt stark polsk öl, jag blev bjuden på en god kopp kaffe av frun, mycket trevliga människor. Nu är inte min tyska den bästa, alldeles för länge sedan jag läste och jag har inte praktiserat den sedan dess. En blandning av tyska, engelska och svenska bestod vårt samtal av. Jag förstod henne bra hoppas bara att hon förstod mig lika bra, jag är inte lika orädd för att ”göra bort” mig som sambon och sedan har jag tappat så fruktansvärt mycket ord. Till och med lite finska fick jag med i samtalet trots att jag inte kan språket.

När vi skulle åka, kom det en husvagn med tillhörande bil och passagerare. Vem blev stående där och diskuterande, mycket riktigt sambon. Även hos dem blev vi bjuden på en kopp kaffe men nu var vi på väg hem och jag är glad att han kunde tacka nej. Min sambo han kan prata med alla och envar, det spelar ingen roll var vi är så hamnar han alltid i samtal med någon okänd människa. På sina promenader i byn har han oftast samtalat med någon och han vet mycket mer om människorna i byn än vad jag gör, jag vet i och för sig ingenting jag vet inte ens hur de ser ut. Det är inte det att jag är ointresserad eller inte bryr mig men jag har inte varit runt så mycket. Dagarna bara sveper förbi trots att jag inte gör någonting – absolut ingenting och ändå är jag trött och sover gott på nätterna.

Åkerbär - snart mogna

Som du ser på bilden börjar de få åkerbären på tomten att vara mogna, inte riktigt. Nu är bara problemet hur vi ska skydda dem för fåglar och andra som gillar åkerbär. Vi åker i väg söderut i slutet av nästa vecka och sedan vet jag inte om det är försent att plocka dem. Jag får nog plocka några i morgon trots att de inte är helt mogna, lite sura – jag tjuvsmakade en idag, men skvallra inte för någon =).

Är det väder imorgon ska jag lägga mig i hängmattan och sedan tänker jag ligga där till … Nu blir det säkert inte så för det finns alltid något som lockar runt hörnet, däremot blir det ingen fisketur. Idag har jag fotat flaskor, liksom igår men idag har jag fotat vackra färgade glasflaskor i vattnet. Visst låter det spännande och kreativt =) ? Blir det vindstilla och sol i morgon ska jag fortsätta med spegelbilder. I dag rörde sig vattnet lite för mycket för att få de bilder jag ville från början, men i stället blev det lek med olika slutartider och andra funktioner på kameran.

Avsändare Margareta som nu ska bläddra fram till bildarkivet och titta på dagens fotoskörd en stund innan det är dags för den underbart sköna sängen.

Tycker om din kommentar