Sommaren både ger och tar …

Norra hamn i Luleåinspirationen. Trots att kvällarna blir långa och morgnarna oftast tidiga finns det inte mycket utrymme för det vardagliga och rutinmässiga . Det är mycket som händer och ska ske på sommaren, allt blir så mycket enklare både fysiskt och psykiskt.  Du stiger upp på morgonen och sedan är du i princip klar för dagens ”äventyr”.

Vad menar jag då med att sommaren både ger och tar av inspiration? Den ger mig mycket nya intryck och kreativa tankar med alla roliga och spännande nya upplevelse. En del av att allt det här tas tillbaka när inte idéerna sätts på pränt genom att gnistan att sätta sig framför datorn inte finns.

Det är detsamma med bloggen, det finns hur mycket som helst att skriva om både händelse- och tankemässigt men datorn är inte lika inbjudande på sommaren.  I veckan har vi njutit av folklivet i Luleå och framförallt solen som förgyllt tillvaron på kvällarna. Onsdagskvällen blev en middag i fiskens tecken på hamnrestaurangen i södra hamn tillsammans med lilleman och sambo. Grillad röding och likaledes grillad Blue Marlin, kräftstjärt och pilgrimsmussla, helt ok var rödingen men min svärdfisk hade lite mer att önska. Eftersom sällskapet var trevligt och kvällen ljuvlig var det ändå helt ok. Efter middagen satt vi ett tag på Teaterbaren och njöt av den fortsatta kvällen och folklivet i norra hamn.  På torsdagskvällen smygstartade Lulekalaset och vädret lockade än en gång oss till en kväll i de centrala delarna av Luleå, ut i folkvimlet.  Det var mycket människor i rörelse och alla såg ut att trivas i goda vänner lag och en blandning av alla åldrar från den minsta lilla i vagn till de äldre som sakta spatserande mådde allmänt gott.  V i avslutade vår kväll relativt tidigt för att packa vår väska till nästa resmål på fredagsmorgonen, Linköping.

Avsändare Margareta som nu är i Linköping och efter en god natts sömn ska jag nu ”påbörja” min dag, solen skiner även här men väderprognoserna ser inte helt lovande ut.

Inlägget blev inte upplagt så tidigt så nu kan jag gladeligen meddela att väderprognosen för kvällens grillning här i Linköping numera är lovande och nu sitter vi och väntar på att vi ska få skrika av glädje över storvinsten på travet.

Tycker om din kommentar