Jag är verkligen …

urkass på fåglar (och en hel del annat). Jag har försökt ta hjälp av mina fågelböcker för att försöka artbestämma den här säkert supervanliga simfågeln, men jag har inte kommit fram till något resultat. Det är frustrerande att inte hitta eftersom det jag inte ser någon som stämmer överrens med mina foton. Jag får nog ta hjälp av Naturefootstep och hennes ornitologiska kunskaper. Råkar du som kikar in här också ha den kunskapen så får du mer än gärna hjälpa mig att sätta ett namn på fågeln.

Vilken fågel?

Tyvärr lyste solen starkt och direkt i kameran när de lyfte på andra sidan bron och det blev inte så bra men de såg i alla fall ut att ha välmående kroppshyddor. De kommer hit och äter upp sig och mår gott under sommarmånaderna sedan lyfter de och flyttar till ett annat väderstreck.

Avsändare Margareta som skäms en aning, men inte så mycket att jag inte törs berätta om mina dåliga kunskaper. Jag tror i alla fall att det var de här fåglarna jag såg på simträning tidigare i somras, när jag ser deras ”tofsar” i bakhuvudet. Det har blivit mycket tofsar hos mig den senaste tiden.

2 svar på “Jag är verkligen …”

  1. Hej!
    Jag har idag fotat samma typ av simfågel men vet inte dess namn. Sökt men inte hittat, så kom jag till din sida och såga dess namne. Jag vill inte sätta bilden på min sida förrän jag vet namnet på fågeln. Har du någon vetskap nu.
    //Gunilla

    1. Jag har svarat dig och tyvärr är det så att flera års kommentarer och de flesta kom inte med när jag flyttade min blogg, för jag fick ett svar men det står still i mitt huvud just nu. Inte ovanligt när det gäller namn för mig.

Tycker om din kommentar