Apropå drömmar …

Drömläget

de där drömmarna som kommer på natten när jag behöver lugn och ro och så väl behöver min skönhetssömn.  Istället ger jag mig ut på nya och fantasifulla äventyr varje natt, ibland humoristiska och roliga andra gånger får jag uppleva hemska rysare som jag själv deltar i, och mina nära som är i faror och andra hemskheter.  Vid vissa tillfällen är de bara konstiga och obegripliga, med inslag av sådant som jag pratat om under dagen eller någonting som hänt men med mycket svårbegripliga händelser. Det är tur att de flesta har fallit i glömska när jag vaknar, medan jag andra gånger kan vakna av att jag skrattar högt, är rädd, ledsen eller bara irriterad och ibland förstår jag ingenting.

Häromnatten vaknade jag och funderade vad det är som gör att vissa drömmar blir så starka trots att de är så otroligt korkade. Nedanstående två händelser är huvudtemat i min dröm och efter att du läst kommer du också att fundera, vad finns det för samband mellan dessa två helt olika episoder och hur kan de bli ett?

När jag reser brukar jag alltid ha sminkväska och andra nödenheter i den väska som jag checkar in. Jag har aldrig haft något flytande förutom sista gången då jag glömt bort att jag köpt en Loka innan vi åkte, den åkte snabbt bland soporna hos kontrollanten. Han trodde nog att jag tänkte spränga planet med den. Nåja, nu var det inte det utan det här med att allt flytande ska förvaras på ett speciellt sätt eller så välja som jag gör att checka in det. Nu när jag snart ska iväg igen har jag bestämt mig för att bara ha handbagage, men lite krämer och sådant behöver ju tas med och jag funderade vad som gäller och var jag kan få tag i de där påsarna som jag läst om. Vi diskuterade lite men inte många meningar och sedan var det bra med det, trodde jag.

Den andra händelsen som har betydelse i sammanhanget är att vi äter vitlök nu, mycket vitlök blir det och jag har gjort rena vitlöksbomberna med turkisk yoghurt och då pratar vi mycket vitlök – inte en och två vitlöksklyftor utan dubblerat några gånger med en blandning av ett antal andra mer eller mindre starka kryddor. Jag har en stark tro på vitlök och sambons är ännu starkare. Nu i influensatider växer den till höga höjder och vi äter och känner hur den hjälper, i alla fall känns det på vår utsöndrande doft att vi föreberett oss ordentligt.

Jag står på Kallax flygplats med mitt handbagage och ska genom kontrollen. Jag är ganska nervös och känner hur jag börjar svettas, det behövs inte mycket för att jag ska svettas. Helt plötsligt har hud-, hand- och de övriga krämerna blivit livsviktiga för min egen överlevnad. Lösningen på problemet med plastpåsarna hade jag fixat med hjälp av någon slags medicinsk kudde som jag målat och skrivit något på för att de skulle förstå att jag inte hade sprängningsvätska, eller vad det heter, med mig. Kontrollanten går igenom mitt handbagage, han plockar upp ”skyddspåsen” lägger och trycker den hårt framför sin näsa samtidigt som han viftar förtvivlat och desperat till de andra att sticka. Sedan pekar han på mig och försöker rusa i väg genom ett hundratal människor som samlats och tittar på mig med avsky och en hel del grimaser. Eftersom mannen vägra släppa min ”skyddspåse” som han tryckt mot näsan blir det ett viftande med ena armen för att tränga sig genom hela den här folksamlingen. Jag känner mig desperat och rädd, för vad är det som händer, vad tror han att det är i min påse och varför trycker han den mot näsan? Jag börjar ropa högt för att få reda på vad som är problemet.

Precis då vaknar jag med ett ryck och tittar rakt ut i mörkret utan att se något men en sak förstår jag – VITLÖK.

Avsändare Margareta som inte ska äta så mycket vitlök när jag är på jobbet, ska till jobbet eller åka med något flyg någonstans ut i vida världen kanske att jag bestämmer mig för att checka in en väska trots allt.

Tycker om din kommentar