Jag väver drömmar …

jag väver drömmar

att väva drömmar visst låter det härligt, vackert och fantastiskt att kunna göra det. Blunda och se framför dig hur du sitter bakom vävstolen och väver dig fram till dina egna och andras drömmar.

När jag gör det, ser jag bilden av hur jag sitter på något moln och ler drömmande och väver fram vackra drömmar som jag sedan slänger ut som färgsprakande stjärnstoft över världen. Visst ser ni det också?

Det är ju det jag har suttit och förkovrat mig i de senaste dagarna med näsan i boken och försökt förstå alla taggar, paneler, beteenden, mallar, egenskaper osv. i Drömvävaren.

Nu är det ju inte riktigt så att jag väver drömmar men översättningen av programmet är ju att väva drömmar, Dreamweaver. Att gå igenom lektionerna har varit ganska enkelt men sedan att förstå och realisera allt detta till egna idéer är en helt annan sak.

Det var tur att jag gick igenom boken från pärm till pärm och inte som jag tänkte, hoppa över det jag trodde jag kunde. Det visade sig ganska snart att programmet inte går att jämföra med det enklare program jag tidigare arbetat med (FrontPage). Det gäller att hålla tungan rätt i mun som sagt. Egentligen är det ganska förståeligt, att göra en framsida måste ju vara betydligt enklare än att väva drömmar.

Min egen hemsida som var det första jag utformade i FrontPage, känns idag som ett enda hopkok av mina egna drömmar och idéer. Jag har inte haft tiden att renodla den men det ska göras inom en snar framtid, efter att jag gjort klart andra åtaganden jag har.

När jag gått igenom denna bok har jag några kvar i Adobes utbud, att gå igenom, för att kunna jobba vidare. Det lär ta ett antal veckor men jag har inte bråttom egentligen. Fast visst vill jag helst vara klar igår, som vanligt är jag ganska otålig på att få sätta igång med programmen.

Jag har i alla fall tränat, utan instruktioner, och gjort en blankett för hyreskontrakt i Acrobat 8 Professional som jag är ganska nöjd med. Det tog tid, men nu behöver man inte skriva mycket utan det mesta väljer man med hjälp av olika alternativ i rulllistor, alternativknappar etc. Tiden det tog att skriva in alla alternativ och möjligheter är väl nyttjad tid idag när nya kontrakt ska skrivas. Vi behöver inte heller köpa kontrakt utan har dem nu tillgängliga utan kostnad i datorn.

Någonstans på vägen i denna datoriserade värld har jag tappat min handstil, som var vacker en gång i tiden. En annan sak är att jag får skrivkramp när jag måste skriva lite mer för hand! Har ni också de problemen?

I alla fall så är jag rätt nöjd med mig själv som tragglat igenom denna bok, i själva verket ett kul nöje i slutändan.

Bildning är inte det som vi lärt oss, utan vad vi minns när vi har glömt allt det som vi har lärt oss.

Det här är ett av de inlägg jag tidigare publicerat i min tidigare blogg och nu försöker föra över till en och samma, allt på ett ställe av tankar, bilder och lite annat smått och gott.

Frågan jag kan ställa mig och ni andra, – vad har hänt min vävning av drömmar sedan inlägget skrevs? Kort och gott, inte mycket. Programmet finns kvar men tyvärr har jag inte haft tiden att i lugn och ro sitta ner och lära mig det ordentligt. Jag har programmet på engelska vilket gör att en del dataengelska blir ett evigt ”slå upp och söka en översättning”. Eftersom programmet är dyrt och jag har fått ”ärva” den engelska versionen så lär det inte bli någon svensk version och det innebär att det får ligga till sig ett tag till. Däremot tycker jag att jag utvecklat mig i en del av de övriga Adobes program som ”ärvdes” en gång. Skam den ger sig, med tid kommer lust och med lust kommer tid.

Avsändare Margareta som sakteligt kör mina repriser med ibland några små förändringar för att passa in i inlägget idag och just här.

Ps Jag kunde inte ta med att jag skickade ett grattis till min svåger Rolf för att han fyllde 50+ eller var det ++, lite fel dag idag men snart kan jag än en gång ta med det grattiset i ett inlägg nära mig, men nu med ytterligare något +.

Tycker om din kommentar