Naturfilmer är vackert, men …

min förväntan var stor och är så fortfarande, att få komma närmare den port jag fotade för två år sedan och mina förväntningar var höga över naturen och miljön. Jag vaknade tidigt i gryningen och smög ut för att hinna fota lite innan vi skulle åka vidare efter frukosten. Hedwig med veckans port vill att jag visar en som väckt förväntan hos mig och det är många, varje gång jag går in på ett nytt ställe har jag självklart en förväntan över något, vad som finns bakom, vad jag ska få se eller uppleva, vem ska jag träffa?

I eftermiddags när jag letade och bläddrade bland foton och funderade över vilken port som väckt mest förväntan hos mig, dök bilderna från denna plats upp och jag fick tillbaka den dröm jag fortfarande har att få vistas där några dagar och bara vara innesluten av naturen.

Hur kan en port skapa sådana känslor av upprymdhet och förväntingar? Nu är inte det här någon vanlig port som jag skriver och visar upp utan en av våra mest kända portar – LAPPORTEN – och framförallt mest fotade.

Stora förväntningar - Lapporten - veckan port

att själv få uppleva det, jag kan inte beskriva med ord, men visst är det som en dröm att själv få vara närvarande och njuta av det som naturen kan ge en. Jag är inte speciellt berest men jag har fått uppleva några platser som verkligen är … En av dessa är Björkliden och Abisko som är ett utav de största och mest hänförande naturupplevelser jag haft trots att det bara var en kort stund.

I augusti för två år sedan följde jag med några vänner när de skulle dit och arbeta, en snabbvisit över dagen men jag smög upp tidigt på morgonen när mina vänner fortfarande låg och sov sin skönhetssömn för att orka med dagens arbete. Fotot är taget klockan 04:57 den 29e augusti. Tyvärr var det något fel på mitt ena objektiv så ett flertal av mina ”vackra” foton blev totalt misslyckade. Efter frukosten bar det vidare till Abisko där jag vandrade runt i närområdet medan de jobbade och slet. En snabbvisit, det andra korta besöket jag vandrat i trakterna, några timmar. Jag hann inte med mycket, men mina drömmar hann ändå förstärkas av det jag upplevde och mina förväntningar infriades, trots att jag önskat att det varit någon vecka senare under hösten med färgsymfonierna som inte går att beskriva för den måste upplevas.

Kategori | Veckans port | förväntan|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Avsändare Margareta som njuter av bilden och minns den höga luften och själen får allt den behöver. Det är viktigt med känslan av att få uppleva inte bara med synen utan även doften som är speciell till varje ställe du kommer.

PS. Ingen naturfilm kan slå det här -att få vara med i verkligheten på en av de vackraste platserna som finns.

Tycker om din kommentar