En inbjudande historia …

med en port som inbjuder dig välkommen är Kvarngården i Björkfors strax utanför Kalix. Med ideella krafter och som en del i ett EU-projekt har det rustats och byggts upp ett mindre lantbruksmuseum på området. Avsikten med projektet var att tillvarata och återuppväcka den kulturhistoriska känslan i bygden. Främst är det dock de ideella krafterna som arbetar och hela tiden rustar upp och iordningsställer området.

veckans port ska vi illustrera något som vi tycker är en inbjudande port och det här är något som jag direkt kom att tänka på, speciellt när jag vet hur människorna i byn varje år arbetar med att hålla Kvarngården i det fina skick den har idag.

Kvarngården i Björkfors är min inbjudande port

Kvarngården som byggdes på 1800-talet på Seskarö, då var jag där igen, är idag ett hembygdsmuseum. 1999 skänktes gården till föreningen Björkforsortens framtid och flyttades drygt tre mil till den gamla kvarnplatsen i Björkfors. Gården restaurerades efter uppbyggnaden och rymmer idag utställningar och café. Genom bilder, föremål och text får vi veta mer om Björkfors historia. Läs mer om Björkfors här >>>

Kategori | Veckans port | inbjudande|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Avsändare Margareta som har upptäckt vilken fin gammal ort Björkfors är, hur det fortfarande finns människor som verkligen har sitt hjärta och sin själ i den bygd de lever i.

Tycker om din kommentar