Allt är inte bara svart …

hos mig. Det finns en hel del olika nyanser av rosa i mitt liv både goda och de som jag får mardrömmar om. I min garderob finns det numera en hel del rosa tröjor. Just nu snurrar några i tvättmaskinen men de som fanns till buds i hyllan tillsammans med den färg som jag ofta använder runt min överdel, svart, blir illustrationen av fredagsfärger hos mig.

Allt är inte svart ... det finns en del rosa nyanser

Jag har mycket rosa och en hel del andra relativt starka färger men svart är svart och det kommer det att förbli hos mig. Under en lång period i mitt liv var jag svårt allergisk mot rosa, vilket gjorde att jag inte klarade av att bära färgen eller ha den i min närhet utan att jag fick gröna prickar på tungan. Allergin uppkom efter en riktigt rosa period inredningsmässigt, som jag fortfarande har svårt för. Hos andra kan det vara snyggt men hemma hos mig klarar jag inte av det fortfarande, jag gillade verkligen rosa en gång och då blev det fel. Allt var vitt, vitt och åter vitt när jag köpte mitt första hus, jag var bara 24 om det kan vara någon ursäkt. Självklart kom inredaren i mig fram och nu skulle det färgsättas. Ett av rummen skulle nu få sina rosa detaljer och det blev så. Jag målade vår fina vita öppenspis i rosa, köpte en rosa soffa, rosa gardiner, matta med inslag av rosa och självklart som slutkänsla hade jag nog en hel del krukväxter med rosa blommor osv.  Du kan gissa om min dåvarande man skakade lite på huvudet men det var jag som inredde, punkt slut. Färgerna gick i gammelrosa men det räckte för att jag sedan inte skulle klara av fler rosa inredningar och jag kunde inte ens köpa kläder i de färgerna, trots att det är en av de färger jag passar bäst i.  Som jag skrivit tidigare så är jag en älskare av färg och mina söner har klätts i alla starka färger som finns, även rosa och cerise har varit stående inslag i deras outfit, det var inte så vanligt i början på 80-talet när fortfarande blått och rosa gällde till stor del. De syntes i förhållande till de övriga grabbarna, speciellt bra under den mörka årstiden. =)

När jag tänker på rosa hus och  inredning idag, får jag en bild framför mig som är en riktig mardröm. Längs torneälven på den finska sidan finns det ett vackert gediget timmerhus med riktigt grov timmer och huset borde varit en skönhet att beskåda där det står vid älven. Nu har ägaren fått för sig att ”piffa” till huset genom att måla den i en riktigt klart stark rosa lackfärg. Det är sant och jag får obehagliga rysningar om jag blundar och ser bilden av huset, nu kanske ägaren också är 24 år. =)

Avsändare Margareta som ska gå ner och hämta upp mina rosa tröjor, det har blivit mycket tvättstuga i veckan men eftersom jag åker och jobbar i Linköping till veckan så måste jag ha några kläder att ta på mig, kanske en rosa tröja?

Tycker om din kommentar