Lönedags och fredag …

då rekommenderar jag inte att ta bilen in till stan. Lat som jag var och eftersom jag snabbt skulle uträtta några små ärenden och ett av dem var utanför stan så valde jag bilen, det brukar jag inte göra. Jag har nog inte varit på stan samma dag som det är lön och fredag samtidigt, inte på mycket länge i alla fall. Inte trodde jag att det fanns så mycket människor i Luleå som var lediga samtidigt som jag. Nu vet jag, och det här kommer inte att upprepas på en lång period. Innan jag hittade en parkering hade jag snurrat runt i hela Luleå  och då är det verkligen inga trafikregler som gäller. Det gäller att vara fräck, fräckast vinner -en parkeringsplats. Jag som inte ens skulle shoppa, i alla fall inte någon speciellt roligt shopping.

Jag började med att hämta ut mina hjärtmediciner, där jag förväntade mig att de skulle kosta en smärre förmögenhet eftersom jag precis påbörjat en ny period, men nej det var billigt, så billigt att jag till och med frågade apoteksbiträdet om det stämde, det gjorde det tydligen och ingen blev gladare än jag. Däremot när jag kom till optikern och skulle hämta ut nya linser så var det dags för synundersökning igen innan jag skulle få köpa nya. Nu var han så vänlig att jag i alla fall fick köpa ut =) två paket innan jag fick undersökningstid. Det skulle blivit svårt att åka ner till Linköping och inte se någonting, med tanke på mitt lokalsinne och den hjälp jag behöver av all skyltning. Sedan var det tågstation för att hämta biljetterna innan avresa. Det går lika bra att ta ut dem på Arlanda, men jag vill gärna ha allt sådant klart innan jag reser iväg och nu när det är så enkelt och smidigt att bara knappa in kod och sedan har du biljetterna i din hand. Några små ärenden till för att vara klar för avresa nästa vecka. Det tog längre tid med parkeringssökandet än de här ärendena gjorde för mig, nej tacka vet jag cykel och att använda fötterna mer motionsriktigt.

Snart flyger jag ovan molnen som korpen

Då var jag färdig för avresa till Linköping bara lite packande på söndagkväll. Nu ska jag bara packa ner för en annan avresa, till stugan i Forsnäs. Sambon är nog snart på ingående, då drar vi iväg mot mer folktomma trakter och ikväll blir det till att elda bastu och njuta. När jag vant mig med att basta så pass ofta som jag gör, ofta för mig, känner jag mig aldrig riktigt ren när jag är hemma det spelar ingen roll hur mycket jag duschar och badar. När jag badar bastu blir jag ren även i själen och sedan sover jag som en riktig prinsessa, i alla fall som de i sagorna.

Avsändare Margareta som återkommer från en annan plats senare och i nästa vecka ännu en ny plats.

Tycker om din kommentar