Ett riktigt hembygge …

är den här porten som jag fotade för något år sedan i Finland, en dörr i ett ”uthus” som min sambo och hans syskon idag äger. Allt är byggt och egentillverkat av deras morbror både hus, uthus samt även möblerna i huset, inga färdigköpta grejer. Helt fantastiska gamla möbler som jag gärna skulle ha i mitt hem om det fanns plats. Det är många bostäder längs torneälven och övriga Finland samt delar av Sverige som fått en hjälpande hand av morbrodern. Jag hann aldrig träffa honom men hört många underbara historier om honom, hur han for land och rike runt för att jobba med allehanda hantverk och byggnationer. I veckans port är temat hembygge och det här är ett absolut äkta sådant, trots att man kan tro att det är en gammal fabriksgjord dörr.

Ett äkta hemmabygge ...

Kategori | Veckans port | hembygge|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Avsändare Margareta som funderade över ett riktigt hembygge och kom ihåg den här porten som är ett riktigt hantverk. En hel del av att inte ha tummen mitt i handen har både sambon och hans bror i sina gener.

Tycker om din kommentar