Att återspegla …

på ett enkelt sätt kan vara svårt med en bild men jag ska i alla fall göra ett försök. I veckans torsdagsfoto är det en återspegling som vi ska illustrera på något sätt.

Återspegling

Hos Bildgatan Kategori | Torsdagsfoto| Återspegling

En kort återspegling av sommaren som varit, för nu känns det som att den är över på riktigt och det enda jag kan göra är att reflektera lite över vad som har hänt och det som varit viktigt i sommar. Inramningen av sommaren och mycket blått, en fin sommar med många dagar av blå himmel och strålande sol, färgen på blommorna. Närheten till vatten, längs älven vid stugan i Forsnäs som jag vistats i större delen av sommaren, men även det blå havet vid stugan i Santasaari, besöken på Seskarö, den mäktiga Storforsen och Torneälvens härliga brus samt slussarna i Berg. Minneskorten i kameran har även fyllts av blommor och andra ljuvliga växter. Besök på arboretum, ute i naturen, bland planteringar och andra små odlingar, på alla möjliga och omöjliga ställen har jag plockat fram kameran.

Jag har lekt en del med kameran i vattnet, med flaskor av skilda slag från den ”fulaste” petflaskan till de vackra flaskorna  i olika färger, många har objekten varit som fått prova på min vattenlek. I vattnet har jag (sambon i första hand) också fiskat och några har dragits upp och blivit ordenligt grillade medan andra har blivit fågelmat eller med glädje fått återvända till vattnet.  På stenar, grus och mossa har jag vandrat i skogarna på jakt efter foton. Nya vinklar och vrår har jag testat, ibland ganska bra men lika ofta med mindre bra resultat.

Efter den här återspeglingen ser jag nu fram mot vintern och en helt annan typ av vatten. Andra underlag att fortsätta min vandring efter nya bilder, nya utmaningar och framförallt att fortsätta utvecklas, både i mitt fotograferande och min bildkonst.

Det här fotot är en del av en serie som jag fotade för att utveckla vidare i datorn med penna och pensel. Jag har börjat men det är inte klart, blir det någonsin klart? Det hoppas jag verkligen inte för vad har jag då att se fram mot.

Återspeglingen under bearbetning

Avsändare Margareta som har den här återspeglingen under bearbetning och hoppas att jag kommer till ett resultat som jag kan känna mig riktig nöjd över och kanske hänga på någon vägg i stugan eller på mitt kontor.

Veckans torsdagsfoto är också en tävling bland deltagarna med ett skylight filter från tvspelsweb.se i första pris. Personligen tycker jag att det är jättesvårt att bedöma foton eftersom tio foton kan vara lika vackra, i mina ögon, men med helt olika motiv.

Jag kommer inte att hinna titta på några andra inlägg förrän i morgon kväll eller tidigt på lördag morgon. Mina dagar är just nu fyllda av arbete och i morgon kanske det blir annat efter jobbet. Jag längtar i alla fall att se hur alla tolkat ordet – ÅTERSPEGLING.

PS Fotot är taget på en av de platser jag vistats mest på i sommar, i Laxede och inte långt från stugan i Forsnäs. Du har väl aldrig sett någon bild därifrån om du besökt min blogg tidigare?

Ett svar på “Att återspegla …”

Tycker om din kommentar