Ett författarporträtt …

och en ny diktbok ”Mörtlunds Mona” signerad av poeten, dramatikern och författarinnan Mona Mörtlund från Kangos i Tornedalen kom jag hem med idag, efter att ha varit på bok- och bildmässan på Kulturens hus tillsammans med Pirajan Maja som lever i kulturens värld hela dagarna genom sina båda arbeten. Vi var och lyssnade på författarinnan som visade en liten snutt av sin nya film, den ska jag se när tillfälle kommer någon gång under nästa år. Sedan läste hon lite ur sin nya diktbok och där igenkänningen fanns och jag ville fortsätta läsa, vilket jag nu kan göra i hemmets lugna vrå.

Med boken och allt annat fick jag också min författarbild till temanummer 92- författarporträtt i 365 foton 2009.

Mona Mortlund -ett författarporträtt

Här sittandes signerande en bok med både svenska och finska hälsningar till mig, som ni ser i fotot. Om någon undrar så är det tre foton som jag fotat idag som blivit ett, i bakgrunden boken och som ”bordsskiva” signeringen till mig.

En kopp kaffe i ett Kulturens hus som var välbesökt under dagen. Vi såg även Anna Odells omdebatterade konstverk Okänd, kvinna 2009-349701, delar av den i alla fall. Oavsett vad jag tycker om projektet som konstform så var filmen jag såg intressant.

Avsändare Margareta som ska fundera över helt andra saker under kvällen, nu är det fotboll på TV. Sverige-Danmark eller Danmark-Sverige måste det vara eftersom det utspelar sig på andra sidan Öresundsbron. Nu är det jag som måste skaffa en egen TV eller så tar jag hem min gamla för att sitta och se på fotboll en lördagskväll är inte mitt drömscenario, inte någon kväll överhuvudtaget men en lördagkväll hemma …

_________________________________________________________________________________________

Kategori |Författare– 92|365 foton 2009

Mina tidigare bidrag i 365 foton 2009
________________________________________________________________________________

Ett svar på “Ett författarporträtt …”

Tycker om din kommentar