Vid dagens slut …

 är fem personliga minuter om livet och livets mening, ett radioprogram i P1 som kan avlyssnas på lördagar och söndagar klockan 21:45. Jag har aldrig lyssnat på programmet tidigare men jag har en god vän som jag lärde känna för många år sedan när vi arbetade tillsammans som just nu är aktuell med sina funderingar kring sitt liv och tankarna runt i kring.

Stark, seg och enveten - ger sig aldrig

Jag har lärt känna Maja som en riktig entertainer och vi har tillsammans gjort en hel del små ”hyss” genom texter och försökt uppmärksamma personer som då fanns i vår närhet. Maja har skrivit många texter till låtar som framförts vid olika arrangemang och jag har mer bidragit med layout och en del små rim. Jag har alltid vetat att Maja har ett djup i sig, genom hennes arbete och engagemang i det hon för tillfället är inne i. Att få lyssna på henne här och nu, med hennes egna texter har gjort att jag också förstått och ser ännu mer av Maja. Att hon sedan har en radioröst som ger mig något i tårkanalen genom det hon säger gör ju saken ännu bättre. I kväll ska det handla om hennes utveckling och ledarskap vilket jag ska försöka att inte missa, men det går ju lika bra att lyssna i efterhand.

I de tidigare programmen har hon berättat om  –Att komma hem – och i förra veckan – Förebilder.  Jag vill bara här och nu göra fem minuter kort reklam och marknadsföring för programmet och Maja som verkligen har en röst som jag vill lyssna på vid ett flertal tillfällen, en person som gör sig i media.

Jag har försökt med andra media tidigare, har tjatat på henne när det gäller hennes sångkvaliteter men hon har och är svårflörtad. Lite kuriosa – när vi en gång var till Finland på lite rajtan tajtan (och lite mer seriöst) så var det någon ryss som ville ha med henne i sitt stall. Inte den typ av stall som vi kan tänka på när vi hör att det är en rysk manager och inte heller den typ av stall som Maja vistas i någon dag varje vecka bland hästarna, de på fyra ben. Nej, det var en som var i den musikaliska branschen och jag kan nog tycka idag att det var tur att hon inte nappade och for dit.

Nu har jag haft mina fem minuter och kan bara skriva, har du möjlighet så lyssna och lyssna även på hennes tidigare texter i sändningsarkivet på P1.

Avsändare Margareta som ska i väg på middag i eftermiddag till en annan god vän som ”måste” bjuda oss på middag för att vi ska komma på besök. =) Nej, det är inte riktigt så men hon skämtade lite om det och samtidigt ville hon ju veta om vi levde.

Ps Bilden får symbolisera Maja som den sega, starka, envetna och kanske lite ettriga person hon är, jag hade inte terriern Terry nära till hands så då får det bli den här starka och envetna hunden.  Jag har skrivit det tidigare men det är hon som är den skyldiga till att jag idag sitter här och sitter här framför bloggen, hon verkligen övertalade mig hur kul det var och idag håller jag med henne, det trodde jag aldrig att jag skulle skriva. Jag trodde överhuvudtaget inte att jag skulle skriva någonting.

14 svar på “Vid dagens slut …”

  1. MajaPiraja – Det är fina rader därför att jag tycker att du är så duktig och klockren i radion, annars också =)

   Att hoppas att middagen smakade? Har du glömt vem jag var bjuden till? Det var bara självklart att den som vanligt var på topp.

 1. Jenny – Det låter verkligen konstigt att den finns överallt, jag trodde nog vi var ensamma här uppe.

  1. Znogge – Ja nu älskar jag det och skulle kunna sitta och blogga betydligt mer om jag fick betalt för det =)

  1. Jenny – Har du ingen mottagning på radion? Visst bor vi i betonghus men nog kan vi lyssna på radio i alla fall. Det går ju via datorn om inte annat.

   1. Visst är det så, tyvärr. Får in någon av stockholms reklamkanaler ibland när vinden ligger på, och p3 ibland. Vi har inte ens mottagning på mobilerna i lägenheten.

     1. Tydligen gör det det. Beror nog på dåligt riktade sändare tror jag? I min farmors hus får man bara in en tv-kanal (ettan) trots ny digitalbox, och inte internet via mobilt bredband, trots att hon bor centralt i sin mellansvenska stad. Radioskugga är ett bra fenomen som inte bara finns i norrländska skogar, även om jag nog mest upplevt det där. :)

  1. Imse – Det hade inte jag heller tidigare men nu hör jag att det kan vara en bra avkoppling som avslutning på söndagen.

 2. Beate – det var snällt skrivet till mig men större dåd och trevligare saker har Maja gjort i sina dagar. =)

Tycker om din kommentar