Humoristisk …

i alla fall ganska mycket humor har jag och tycker nog att jag kan skratta åt mycket, både högt och lågt men att att hitta en humoristisk port var jag inte riktigt säker på om jag skulle klara av. Att gå ut och leta en var inte att tänka på, när ser vi just det där som är eljest när vi ska ha tag på det? Aldrig, inte jag i alla fall utan det är något jag stöter på vid olika tillfällen av bara en slump. Ofta kan jag komma på något eller ha något tillfälle i åtanke när alla olika teman ska plockas fram, inte ur garderoben men väl ur någon av alla de mappar som finns i mitt externa diskarkiv. Nu stod det helt stilla men jag gav i alla fall veckans port en liten chans och vips så stod den där framför mig så vit och grann, trots det snöblaskiga vädret en dag i mars.

humoristisk eller lite nostalgisk?

Kategori | Veckans port | humoristisk|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Jag är ju ganska barnslig ibland och när jag var i Rovaniemi och firade min födelsedag så var det självklart att jag skulle besöka tomteland eftersom jag aldrig varit dit. Tänk att få möta den riktiga tomten, i sitt eget hem. Nu fick jag inte det, och jag tror att han fortfarande var ganska slutkörd efter julen och alla begivenheter, lite överarbetad skulle jag tro att han är vid den tiden på året. Kanske att han satt bakom den dörren och kurade lite skönt avslappnat och hoppades att ingen skulle komma in den dagen. Jag hade ju varit snäll mot honom under julhelgen, inte hade jag ålagt honom mycket klappar att dela ut så därför tyckte jag det var synd att han inte kom ut och hälsade mig välkommen till hans hemviste. Speciellt när det var en helg där jag skulle träda in i en riktigt mogen ålder och bli så där vuxen som vi ska vara när vi blir ett halvt sekel, det kanske var sista stunden innan jag skulle sluta tro på honom?

Jag får väl se hur min tro och mina känslor för honom är om några veckor, när han åter igen måste vara fit for fight för alla oss förväntansfulla.

Avsändare Margareta som har bildredigerat bakgrunden för den var så otroligt grå och trist, därför ville jag ge ett litet skimmer av mystik till det som alla pratar om men ingen riktigt vet. Det är en formoskärpa med en stor stjärna som kanske inte syns så du får väl fantisera fram den, det är ju det som allt handlar om.

10 svar på “Humoristisk …”

 1. Förlåt att jag inte sett att du hamnat i moderingslådan. Vilket underbart ställe du hittat. Jag får skamset erkänna att uppe i finska Lappland har jag aldrig varit, knappt i svenska heller.

  1. Hedwig – =) Jag brukar också upptäcka kommentarer ett tag efter att de hamnat för moderering.

   Det kanska är dags att ta igen lite och upptäcka mer av sitt modersland eller om det är fädernelandet.

  1. Lissen – Det är säkert otroligt vackert i tomteland vid jul och nyår skulle jag misstänka. Vi får kanske ta oss en tripp dit under den helgen, det är inte så långt bara cirka 35 mil skulle jag tro.

  1. Thorgun – Bara du har snö så borde det väl gå, hår skulle nog grannarna tro att jag blivit tokig =) (tokigare)

 2. Vilken vacker sockertopp med en dörr av trä. Där bor säkert någon slags Rumpnisse. Kroppsform efter husets form, en härlig bild. Nu ligger du i min länklista. Hoppas det går bra att flytta över till ditt domän. Jag såg att du också är flitig med 365 foton. De ska jag kika på en annan dag. Ha en bra vecka. /Margareta

  1. Margareta – Den dagen hade vi en del att göra så vi gick aldrig in och kollade vem som bodde där, kanske en liten rumpnisse med familj.

   Flitit och flitig och flitig vet jag inte, hinner inte med alla foton i år skulle jag misstänka. Men om jag får vara med nästa år så ska jag hinna med allt och lite därtill =)

Tycker om din kommentar