Posten …

kan vara annat än den du får i datorn, ifall att någon har glömt det eller någon är för ung för att veta att det funnits annat. Det finns något som heter pappersbrev som man skriver med penna och sedan lägger i en brevlåda, oftast av metall. Nej, jag orkar inte förklara vad det är enklast är om du slår upp det på Google och kollar.

I alla fall är temanummer 31 365 foton 2009 just posten och nu när jag är inne i mitt finska arkiv från Rovaniemi kan jag visa en del av posten som hade anlänt till tomten, det kommer post hela året så de här breven öppnas nu inför julen som kommer. Jag gillar den här typen av post trots den datornörd jag är, det gör inget att den är skriven på datorn men att få ett riktigt brev i sin hand är något som sker alltför sällan nuförtiden. Däremot är jag duktig på att skicka vykort. Jag är tillbaka till det efter att nyhetens behag av att få vykort via e-posten har försvunnit, hur kul är de att titta på sedan? Visst gör jag en del digitala kort också men det ena utesluter ju inte det andra. Det beror ju självklart på tillfälle och möjlighet.

Som ett brev på posten ...

Avsändare Margareta som är en aning avundsjukt på tomten som får så mycket trevliga brev.

 __________________________________________________________________________________

Kategori |Posten-31|365 foton 2009

Mina tidigare bidrag i 365 foton 2009
_________________________________________________________________________

15 svar på “Posten …”

 1. MajaPiraja – Tack, visst är jag duktig. Du skriver det jag också tänker men inte får fram en bra slogan – Mer brev åt folket och mer närhet!

  Kiitos, kyllä minä olen fiksu. Voit kirjoittaa sen, olen myös sitä mieltä, mutta eivät saa hyvän iskulause – Lisää kirjeitä ihmisiä ja enemmän lähellä!

  1. Kiitos,
   Kuvitelkaa, että asiat ovat menneet niin pitkä Internetin ja digitaalisten viestit, jotka ovat nyt nostalgisia.

   Visst är jag duktig trots att jag inte kan ett ord finska? Språkbegåvning eller. =)

 2. Hej Margareta!
  Ja älskar papperpost. Ibland tror jag att det är jag som håller posten kvar :-) Jag skickar kort till min farmor flera gånger i månaden och har en del vänner sedan min tid i Schweiz för många år sedan då det bara fanns papperspost att välja på har jag enbart kontakt med via vanligt papper och penna. Jag älskar brev på papper. Både att skriva och få dem.Det känns så mycket lugnare och trevligare. Det tar tid att skriva och i alla fall jag tar mig en helt annan tid att att läsa dem. Får jag ett pappersbrev så kokar jag en kopp te, ser till att sätta mig skönt och läser det i lugn och ro utan att ha något annat som stör. Mail är fiffigt på många sätt men samtidigt som man läser på mailen så piper den att andra mailat och att sitta framför datorn ger mig inte samma lugn… Mer papperspost åt folket!kram

  1. Ida – Än en gång hittade jag dig bland skräpposten, du som har ett sådant namn borde inte hamna där.

   Just det där med lugnet håller jag med dig till fullo, det är kanske därför jag gillar att få ”snigelpost” men visst tycker jag om det digitala också om nu någon trott något annat.

 3. Morning….vet du nu börjar jag nästa bli lite så där undrande…vad gör dom?! Nja tänker på muggen, vilken tid det tar. Vi hoppas den anländer innan jul varjefall..hihi.
  Vet du vad jag ska göra nu? nä hur ska du kunna veta tänker du…jag ska göra mig i ordning o åka på massage….mummmsss. Synd att kroppar blir lite slitna när de kommer till åren..inte hjälper det med kräm eller spackel heller…de e bara att gilla läget, tycka lite synd om sig själv som säkerhetsåtgärd ifall att ingen annan gör det.
  Ha det!! Solen lyser här ute idag med.
  Kramiz Kramiz

 4. Men oj, har du gått på bloggsemester??
  Hummm…ja så kan de vara. Ibland undrar jag om inte bloggen förstör äns liv – den suger tid, tid jag borde göra annat…*ler*
  Go onsdag vad du än må vara!!!
  Kramiz Kramiz

  1. Anki N – Som du märkt hemma hos dig är det inte riktigt bloggsemester men jag har inte varit närvarande här, varit en hel del annat att göra under veckan.

   För mig suger det inte speciellt just nu men jag har lite ont så jag behöver vila lite mer från datorn ibland.

  1. Beate – Det är enkelt med elekroniken men jag gör ju även dem själv så då brukar det inte vara så snabbt i alla fall.

 5. Ett handskrivet brev eller vykort är aldrig fel så därför envisas jag med att skicka sådana när jag är på semester. Julkorten blir också handskrivna. Snart kommer posten här hemma…

 6. De finns ingen post längre!!!
  Jag gillar gamla hederliga brev o vykort som kommer i lådan där ute, jag gillar att hämta post, en av dagens höjdpunkter faktiskt. Gillar till och med reklam i postlådan.
  MEN visst är det smidigare att skicka brev över datorn de ska jag inte förneka. Så ja, de finns ingen redig post längre, deras service blir bara sämre o sämre, här tömmer de exempelvis inte några postlådor under helger o inte efter kl 15.00 på dagen.
  Hummm…
  Ha de gott du!!!
  PS. Klart min verktygsväska fick vara med på rosatema, fattas bara!!DS

  1. Anki N – Jag brukar också ”vänta” på posten trots att den inte alltid är så trevlig, men det oförväntade kan ju ske.

   Väljer man att bo på landet så får man inte ha får höga krav på service, bara den finns skulle jag nog vara nöjd idag.

   Jag hade nog blivit besviken om inte din verktygsväska inte varit med.

Tycker om din kommentar