Stillhet och tystnad …

betyder mycket för mig, speciellt aktuellt är det just kring allhelgonahelgen när jag och min sambo tillsammans brukar besöka våra nära och kära som inte längre finns med oss i fysisk närvaro men alltid i våra hjärtan och våra minnen.  De finns ju alltid där runt oss, vad vi än gör så kommer de ofta in med sin närvaro genom att de fortfarande är personer vi älskar.

Nu ska jag inte fördjupa mig mer i det för jag kommer säkert att skriva mer om mina tankar kring den här helgen men just idag så har –Torsdagsfototemat stillhet och tystnad vilket jag tycker är ett perfekt tema i veckan, det kunde inte vara bättre.

Stillhet och tystnad i veckans torsdagsfoto

Hos Bildgatan Kategori | Torsdagsfoto| Stilllhet och tystnad

 

Tystnad och stillhet är viktigt för mig, inte bara nu utan hela året behöver jag det andrummet mellan varven. Det är därför jag älskar att vara ”i skogen” långt från civilisationen under perioder, men inte utan min kamera. Min bild är för mig den absoluta stillheten och tystnaden, med kompaktheten av solen som aldrig helt går upp utan ligger på gränsen vid horisonten, men den vita snön och dimman som ligger tät över vyn. Den stora tysta och täta skogen på vintern, allt som ligger helt öde och bara väntar på något. Jag har skrivit det förr och kommer att skriva det många gånger, lyssna så hör du stillheten och tystnaden som finns där så klart och tydligt.

Avsändare Margareta som höll på att glömma, jag var så inne i mina två vackra ord stillhet och tystnad, att veckans tema också innehåller en tävling i samarbete med Tvspelsweb.se där vinnaren vinner filter Close-up +4 i valfri storlek.

Jag har självklart sett Birgittas, på torsdagsfoto, bidrag och kan ju skriva att jag älskar bilden både för att den är otroligt vacker och för att det är samma älv som betyder just de två orden för mig, inte heller alltför långt därifrån finner jag min egen sinnesro om somrarna framförallt. Nu ska vi nog åka dit under nästa helg beroende på väder och vind.

30 svar på “Stillhet och tystnad …”

 1. En så vacker, mjuk och stilla bild. Jag kan riktigt höra hur tyst det är…

  Har besökt kyrkogården idag så nu är det ordnat inför stundande helgdag.

 2. Vackert foto du valt. Skir är det ord jag först kommer att tänka på. Mjukt, skört ljus. Här har vi varit i kyrkan och tänt ljus idag eftersom de flesta är borta sedan länge, förutom mina föräldrar som jag ju lyckades få träffa förra helgen åtminstone. Ha en skön och mysig Alla helgons helg.

  1. Jenny – Det låter skön och fridfullt. Vi ska ha en bra allhelgona med stor variation av aktiviteter och våra tankar kommer både att vara glada och eleende och en tår har redan runnit nerför min kind idag.

 3. Stillehet o tystnad – något vi alla behöver ibland o det är skönt. Nu ska jag erkänna något som säkert tas med fasa, men så är det. Jag minns inte de som lämnat oss speciellt denna helg, jag minns dom alltid. Jag går inte till minneslunden där pappa ligger men jag tänder alltid ljus här hemma och pratar med honom. Jag besöker honom i minneslunden när som, när andan faller på när jag längtar efter honom. Jag hedrar inte de döda specillet mycket mer precis denna helg än vad jag för för övrigt. Hoppas du förstår vad jag menar…För mig finns de alltid oavsätt dag, vecka, månad, år!!
  Ha nu en skön o stillsam helg.
  Kramiz anki N

  1. Anki N – Jag är likadan som du men allhelgona är en helg då det hände en stor sorg i mitt liv, vilket gjort att den helgen också blivit viktig för mig då jag blir lite tankfull och minns så där lite extra. Våra älskade som lämnat oss finns ju alltid med oss i livet och jag besöker min far och syster yster fler gånger under året och gör fint även för dem.

  1. Naturefootstep – Vi var på väg till ett litet tomteland i Sverige utanför Happis (Haparanda för de som inte vet) och och klockan var inte riktigt i ottan utan det var bara förmiddag.

 4. En vacker bild, där naturens kyla riktigt kryper ur bilden. Det är sällan så kallt här nere i Östergötland, vi hade nog fått fnatt i så fall.

  1. Hedwig – Det känns så bildmässig i alla fall.

   Jag känner inte kyla på samma sätt, när termometern visar riktigt kallt här kan det trots allt vara betydligt kallare söderut när det inte finns någon snö och vinden är riktigt rå. Det är mer råkallt. Jag har upplevt vintrar i Göteborg som känts kallare än jag någonsin varit med om här hemma och då kan det skilja 20-25 grader mellan orterna.

 5. Oj, jag känner inte igen mig sedan jag var här sist.
  Fin stämningsfull bild som görs sig bra till temat. När kylan slår till blir det kallt, tyst och stilla, som atomerna blir långsammare och långsammare.

  1. Artlover – Nej och det kommer nog att förändras en del under resans gång till jag hittat något som passar.

   Det stämmer ju att vi blir lite långsammare på vintern, mer mys inomhus.

  1. Hasse – För mig är allhelgona viktig och det har en viss anledning i mitt liv, tack för kommentaren om bilden.

  1. Johanna – Det var ganska kallt om jag inte missminner mig och då blir det extra tyst i naturen av någon anledning.

 6. Vilket underbart foto! Utstrålar verkligen stillhet.
  Så fint du skriver också!

  Jo, vi har verkligen en trevlig kyrkoherde :)
  Kring Storsand är min bild tagen. Stannade till där på väg hem från Kiruna ;)

  1. Birgitta – Tack. Storsand, jag har aldrig varit in dit nu var jag och kollade och såg att det finns en ”fors”, något nytt att upptäcka nästa sommar.

Tycker om din kommentar