Ugglor i mossen …

 Pajalaugglan

nej inte riktigt, men i går eftermiddag och delar av natten även tidigt på småtimmarna har jag varit tänkande, försökt, som den kloka ugglan Helge. Jag har funderat fram och tillbaka både i sidled och framled och tidigt i morse skickade jag i väg mitt beslut. Jag var nämligen på en intervju igår och det kändes upplyftande med tanke på att det var 71 sökande och jag var en av de sju personer som de valt att träffa. Tjänsten hade jag nästan glömt bort, att jag skickat in en ansökan för ansökningstiden gick ut redan den 30:e september.  Nu var det några detaljer som jag fick mig att tänka till, ville jag verkligen ha det här arbetet, var det något som skulle passa mig? Arbetsuppgifterna och det mesta var helt ok, sedan var det just det där andra som gjorde att jag blev tveksam.

 

Kan man verkligen tacka nej till en eventuell anställning i dessa tider? Ja, efter att ha rådgjort med mitt inre och några personer i min närhet så var det självklart att det kan man. Hade jag gjort det för några år sedan? Nej, men med åren har både förståndet och viljan att veta vad jag vill börjat göra sig gällande även hos mig. Det kommer sent för en del men jag är tacksam för att det börjat ge sig till känna, den inre styrkan – att bli lite ego.  Det känns otroligt bra och jag tackar inte heller ja eller tar på mig för mycket idag. Nu har jag lärt mig ordet nej och kan även ta till det när jag känner att det behövs, men kanske med lite finess och farstun känns betydligt bättre än att hela tiden säga ja och tro att jag är någon övermänniska som hinner med allting.

 

Nu är det ju inte säkert att jag fått tjänsten, men tyckte ändå att jag kunde ha lite vett och etikett och tala om för dem att de skulle fortsätta sin rekryteringsprocess utan mig.

 

Avsändare Margareta som nu har talat om det och fått ett svar som tack, men visst hade det varit kul att se hur långt jag hade kommit i processen …

 

Ps Ugglan, en riktigt äkta Pajalauggla som jag förärat till sambons mindre ugglesamling. Inget mot den samling Imse visade mig idag på sin blogg, men nu väntar jag bara på hennes andra samling, den lät betydligt mer spännande …  Den fanns tydligen redan på plats, var det allas förväntan som skyndade på?

 

Ganska lustigt att jag skulle fota ugglan i morse och sedan har hon hela inlägget fullt med ugglor. Jag får väl också ta och fota några fler nu när jag håller på med inomhusfotografering, jag är ingen inomhusfotograf, har inte rört kameran på ett bra tag nu så det fick bli lite kameratester imorse. Det kan också bli en del intressanta motiv.

27 svar på “Ugglor i mossen …”

 1. I had to refresh the page 2 times to view this page for some reason, however, the information on here was worth the wait. I loved that it is also really easy to read for the eyes.

 2. Jag kan canis canis också+canis lupus….Måntro vad det betydde? Ids inte söka på webben. *Skrattar högt* Du har helt rätt. Mina kunskaper är (hrm) begränsade.

  1. MajaPiraja – Det lät intressant jag ska söka på webben och se vad det är för kunskaper du har som jag inte riktigt förstår, de latinska namnet på något.

 3. Lappuggla – Strix Nebulosa är avbildad ser jag :)

  Vad strongt och säga nej. Good for you! Känns det inte rätt ska man inte fortsätta. Så är det. Följ din inre röst, jag försöker att göra det.

  kram

  1. MajaPiraja – Tack och jag har vidarebefordrat svaret till min bloggvän ornitologen. Du kanske skulle gå med där, fast jag missstänker att den kunskapen kommer av andra orsaker, inte för att jag tror att du kan lite om fågelarter men har ändå den känslan.

 4. Själv får man ju inte tacka nej, vilket också gjort att man åkt på en del nitar och anställningar blivit synnerligen korta, just för att kapaciteten eller energin inte räcker till. Modigt att tacka nej tycker jag. Jag kör med ett hårdare urval i ansökningsprocessen och hoppas att det är tillräckligt idag.

  1. Jenny – jag är ju inte i den situationen att det är någon ”över” mig och säger att jag måste söka jobb. Jag tänkte bara ha lite framförhållning, jag vill ju helst stanna kvar där jag är.

   1. Helt OT – men du gå in under ”användare” i panel och ställ in den här som primär blogg. När du kommenterar länkas man fortfarande till den gamla bloggen på wordpress. :)

    1. Jenny – Kan det har varit att jag var inloggad på min gamla, höll på att föra över lite inlägg. Ska kolla nästa gång för jag har den som primärblogg men det verkar som att wordpressadressen tar överhanden ibland.

     1. Jo, kan vara så, men också att det fortfarande är gamla länken som står i din användarprofil. :) Jag har just själv ändrat just den länken till rätt adress ;)

  1. Imse – Du inspirerade mig att fota ugglor så jag tar nog fram kameran och fotar resten, nu har ju inte sambon fler än att det går bra att fota dem -inte lika många som dina -10 tror jag att det är.

 5. Hejsan ! Jag behöver lite hjälp, jag har en nikon d40, har nyss köpt close up filter +4 och +10 men ingen vill funka. Allt blir bara suddigt och kameran vill inte fokusera, har jag fel inställningnar är det fel på kameran eller liknande! Jag har gått bakåt så att de inte blir nära men de blir lika suddigt ändå! Snälla hjälp… :)
  Är det någon som kan hjälpa mig med detta skriv en kommentar i min blogg :D TACK!
  http://www.starcevic.blogg.se

  1. Din kamera har inte inbyggd autofokusmotor så om inte objektivet har bra autofokus kommer du aldrig få bra bilder med närbildslinser. Ett macroobjektiv är bästa alternativet till D40. // Innehavare av en sådan kamera

   1. Jenny – Det är tur att du finns med din kompetens, för jag hade tänkt skicka det vidare för jag har ingen aning. Nu har jag ju så jag får kolla mitt eget som jag faktiskt fått med posten idag, säkert detsamma för mig. =)

    1. Hoppas de ska fungera bra för dig. Min make gav upp efter ungefär tre veckor och gick och köpte sig ett macroobjektiv istället, och han hade ändå bättre kamera än jag. Kruxet är att bara ha en lins i taget och tänka på avståndet, närgränsen med vanliga objektiv är ju betydligt längre än med ett macroobjektiv. (Mitt Tamron ex, 19cm närgräns mot 45cm med 18-55mm gluggen.

 6. Hoppas du inte fick några rynkor av allt tänkande;-) Du var ärlig i ett tidigt stadium, men du måste väl ha känt dig smickrad, eller hur?! Personligen hade jag nog löpt linan ut och velat veta hur länge jag hade kommit – bara på skoj alltså (inte schysst mot arbetsgivaren, jag vet). Men sådan är jag… uch ;-)

  PS Kul med ugglorna. Peniserna var alltför ”små”… trots förstoring ;-) DS

  1. Beate – Nej, det blev då inga fler i alla fall och det var någon som sa igår att jag såg så ”barnslig” ut. Hade klippt luggen.

   Det är det jag menar att jag var smickrad och tanken att löpa linan ut fanns där men samtidigt så vet några av min referenter att jag beslutat att tacka nej om jag skulle få chansen och då kändes det inte sjysst.
   Ja, det beror väl på i proportion till vad, i förhållande till verkligheten eller i förhållande till ”ägaren”

  1. Naturefootstep – Det svaret tänkte jag att jag skulle få av dig, men då får jag ta reda på det av någon närmare Pajalaugglan än mig. =)

  1. Anki – Pajalaugglan är känd vida omkring och den finns i massor av storlekar från pyttepytte till riktigt stor. Sambons är liten, men naggande god.

 7. Så är det, ibland behöver man tänka i både sidled o framled o kanske bakled oxå. Stort att tacka nej till fortsättning när du inte var intresserad. Varför gå ignom massa prussiduller om man inte känner det ok o vill löpa linan ut. Lovar de finns några som är glada att du gjorde som du gjorde, de som fick en extra chans på jobbet.
  Ibland är det endå gott att liksom bli vald, fast man inte vill..hihi.
  Ha det ((inget hört ännu..pust))
  Kramiz Anki N

  1. Anki – Ja, jag känner en lättnad att jag fick det överstökat och inte behöver tacka nej till något som ändå inte passat mig.

Tycker om din kommentar