Ett fruset vackert …

träd blir det hos mig idag när torsdagsfoto har träd som tema i veckan. Inget nytt foto, från i fjol, men i helgen ska jag kanske besöka det lilla trädet och då får jag ta ett nytt foto av det till min trädsamling, jag har faktiskt en sådan. Jag får ta tillbaka det jag skrev igår hos någon, jag har faktiskt ganska mycket olika samlingar, inte speciellt värdefulla och faktiskt har jag nu lite smått även börjat att radera dem.

Det här trädet ska jag i alla fall inte radera, där den står så grann i ett skimmer av den ljuvligaste frost en vacker förmiddag i oktober i fjol. Närmare bestämt den 18:e oktober vid Luleälven på Laxholmen. Det var nog sista gången vi var till stugan 2008 men i år ska vi försöka med några små besök även under vintern, inte så långa men lite stugkänsla vill jag också försöka uppleva under vinterhalvåret. Påsken brukar var den helg som är ”helig” premiär i stugan men det ska jag alltså ändra på nu.

Det frostigt vackra trädet vid Luleälven

Hos Bildgatan Kategori | Torsdagsfoto| Träd

 Det här blir lite av samma känsla för mig som i förra veckans tema -tystnad och stillhet. Den här dagen kanske jag var mer euforisk av det vackra som mötte mig den här förmiddagen. Hade jag inte haft något som väntade så hade jag kanske fortfarande stått kvar och fotat.

44 svar på “Ett fruset vackert …”

  1. Monkan – Jag försökte komma till platsen och fota trädet förra helgen, som en jämförelse men tyvärr var inte vägen upplogad och det snöade en del under dagen.

  1. Naturefootstep – Jag skulle önska det speciellt som den kråmar och gör sig till, inte är det någon som gör sig till för mig. Tror att det är älven som lockar.

  1. Munin – Den blev relativt bra och det kan jag tacka älven och temperaturen för, luftfuktigheten och den kyliga natten.

  1. Karina – Tackar och jag trodde att jag skulle kunna ta ett idag i vinterskrud men vägen dit var inte plogad så det får bli någon annan gång, men idag hade varit riktigt lägligt med tanke på snön som kom.

 1. Oooops… kan inte kommentera på din blogg längre på ett enkelt sätt alltså. Jag förstår att du har ”olika” alternativ?!!!! Gå tillbaka till blogspot eller blogg. Vill inte missa din underbara blogg.

  PS. Kollegan Anders har samma problem dom du med egen domän och allt. Det tar åratal att få upp sajten och evigheter att få upp kommentarrutan.

  PS. Älskar ditt frostiga träd… även on jag kan vara utan det ett tag till. ”Fat chance” dock… då det snöade i 08 idag. DS

  1. Beate – Det har varit problem med min blogg i dag, kväll, den har legat helt nere och jag sitter själv och svär så nu lägger jag ner för ikväll. Jag har skrivit till Loopia och frågat om det är något strul just nu, de har nämligen alldeles nyligen gjort en skarp ändring så det kan ju vara något tillfälligt.

   Jag har aldrig haft blogspot eller blogg utan mitt val har varit wordpress och det är det jag har installerat här under också.

   Jag misstänker att det varit något strul med just bloggdomänerna för jag har ju gjort en annan hemsida, en vanlig med samma webbhotell och där var det inga problem ikväll.

  1. Mona – Där skrev du något, kan inte erinra mig hur grannen ser ut, ska kolla i helgen återkommer i ämnet.

 2. Härligt…oh härligt att ni tänker utnyttja sommarhuset även vintertid. Varför ska alla vackra stugor o torp stå tomma o ensamma på vintern??
  Kanonbild
  Kramiz Anki N

  1. Anki N – Problemet, om vi ska se något problem så har vi bara sommarvatten så det blir en del dunkar att ta med sig speciellt när vi vill bada bastu. Sedan är inte vår lilla väg upplogad på vintern så vi får parkera på ”vägen” och den är inte heller så bred, sedan har vi ju inte innetoalett vilket gör att det kan kännas lite kallt. Men problem är ju till för att lösas och allt det där kan jag stå ut med och till och med njuta av, däremot finns det andra i min närhet som nog ser de här gångerna som de sista. Jag hade velat fira julafton där i stugan, får se vad som händer.

  1. Lasseivomma – Annars kanske ni inte sett att det varit ett träd utan trott att jag gjort någon egen bomullsvariant. =)

 3. Jag förstår att du gärna stannat kvar och njutit av den fina naturen och inte minst det fina trädet Det finns inget vackrare än när frosten sitter på träden. Fint med vattnet i bilden som bryter av.Anita

  1. Marie Carpe Diem – Har du kvar det? Här är det nog ganska slut med den där frosten, kanske inte hemma här men i stugan i alla fall misstänker att det är betydligt mer av den andra vita varan.

  1. LottaM – Det var som små duntussar inte ofta jag har haft tillfället att se det så men det beror ju på den starka luftfuktigheten vid älven.

  1. Eva-Lena – Det är så och många gånger skulle jag stanna kvar mycket längre men det finns alltid något som drar iväg en.

Tycker om din kommentar