Kan fortfarande inte förstå …

hur de tänkte och fortfarande tänker när de envisas med att år efter år envisas med att sätta upp denna skylt vid isvägen i Luleå. Det är något som jag aldrig kommer att kunna smälta, konstigt är det i alla fall.

Konstigt är också ordet för temat i Bilduppdraget idag, som både gästdomare och med en blogg som heter konst eller konstigt är det inte konstigt att Beate just valt det ordet.

Konstigt är det i alla fall... och jag kommer aldrig att smälta det.

 Hos bildgatan -Kategori | Bilduppdraget – Konstigt| Mina tidigare inlägg

I Luleå har vi under vinterhalvåret, när vädret tillåter, mycket fina och vältrafikerade isvägar ut till ett flertal närbelägna öar i Luleå skärgård. Den här skylten finns uppsatt och min reaktion första gången jag såg den var en stor gapande mun, några huvudskakningar och snabbt fram med kameran för jag trodde inte det var sant, det jag läste.

Vem i hela friden skulle komma på tanken att sätta sig på en bilväg, ta fram den medtagna veden, försöka göra upp en eld och sedan plocka fram isborren och börja borra ett hål för att sätta sig ner och fiska medan elden tänds och kaffepannan och korven plockas fram för en fikarast samtidigt som bilarna susar mot dig i relativt ”hög” hastighet?

Hallå tekniska kontoret, vilken ljushuvud har kommit på den tanken. Det är kul med humor men det är samtidigt något som jag inte sammankopplar med tekniska kontoret och deras uppgifter. Eller … ? Fungerar vi så?

Inte ens vid vägen i stugan som är betydligt mindre trafikerad och med mycket säkrare underlag skulle jag eller någon annan komma på den idén, eller? Jag kanske får prova senare i vinter och se hur länge jag blir kvar i friheten utan att bli inspärrad på något hospital som febrilt kommer att söka efter min hjärna bland alla andra konstigheter.

Avsändare Margareta som har svårt att smälta och förstå vissa saker, men så är jag ju lite konstig ibland också.

Ps En annan konstig sak som jag funderar över -varför stavar man tekniska kontoret med stort K, stort T är inte konstigt men stort K?

29 svar på “Kan fortfarande inte förstå …”

 1. Pingback: Skyltningen …
  1. Nina Xi – Vad kul för det var kul att vara ”lite” konstig. Ska alldeles strax komma in och kika. Jag tror ju att jag besökt och tittat på alla så visst har jag själv några funderingar hur ni har valt, förutom mig då. =)

 2. Haha, lite småroligt är det allt… Maktmänniskorna hade nog helt enkelt inget bättre för sig, än att komma på en skylt som dumförklarar oss ”vanliga”…

  1. Foto Chip – Det kan jag verkligen hålla med om, men jag hade förstått det utan hjälp av skylten. Hade nog inte valt en annan mer eldningsbar väg heller trots att jag är känd som grillningsälskare (av korv) nummer ett.

  1. Mona – Där skrev du det, kokat över och så råkade han/hon spilla på en isbit i glaset bredvid och fick se vad som hände? Därifrån kommer skylten, nu vet jag och tack för informationen.

   Tänk vad jag får klarhet i många frågetecken med hjälp av alla underbara bloggare.

 3. Ha, ha, ha… Ja du … och tack för länken, ha, ha…
  Dom enda som jag kan tänka mig som skulle sätta på en brasa just där är väl någon dum-i-huvud-nollåtta (typ jag) som fryder när det är 8 plusgrader och aldrig sett riktigt is ;-) Skrattar än :-)))))

  1. Beate – Det är väl enligt statistik och annat att många av alla 08-or idag faktiskt kommer norrifrån, men sådana som du är väl ett undantag. =) Aldrig sett riktigt is? Det tror jag inte på, i ett whiskyglas borde du väl någon gång stött på en liten isbit i alla fall eller i glaset brevdvid?

 4. Jag undrar om det har hänt någon gång, någonstans att ett eller flera ljushuvuden faktiskt har gjort upp eld på en isgata och att det är därför skylten kommit till. Konstigt är det i ett vackert vinterlandskap:)

  1. Cat – Kan vara så men jag vill inte tro det samtidigt som jag ändå inte tycker att vi ska behöva de här skyltarna. De som gör sådana grejer bryr sig nog i alla fall inte om skylten.

  1. Ormbunke – Konstiga kanske vi är, men inte speciellt dumma. Nu tror jag nog att det ibland kan bli så fel och jag kanske är den enda som tycker att det är riktigt konstigt.

   Det tycker jag i och för sig med många sådana här förmanings- och förbudskyltar som finns. Det är så självklart på något sätt.

   PS Jag är så ledsen att jag inte kan kommentera hos dig. Snart ska jag be någon som har ”samma” domän som dig att tala om hur du ska göra för att få alternativet Namn/webbadress i ditt kommentatorsfält.

  1. Gärdsmygen – Det blev mycket konstigt för dig och när vintervägen kommer igång någon gång ska jag verkligen kolla om de håller fast vid den eller om det blir något nytt ”spektakel”

  1. Mats – Nu vet jag inte vilka dina trakter är, ska kika. Det tog lite tid med svaret men jag var tvungen att kika och nu förstår jag, Jönköping. Nej, några sådana skyltar lär ni inte få se och det hoppas jag att ingen annan behöver heller.

 5. Jo man ska inte göra några förändringar i den komunala byråkratin, skylten brukar ju stå där.. det finns inget beslut om annat.
  Angående det Tekniska Kontoret… Det är nog ett stort Kontor.

  1. Lasseivomma – Nej förändraingar ska inte göras men mest konstigt tycker jag i alla fall är att någon kom på idén. Kanske någon med en stor portion humor och sedan hakade någon annan på men med mer allvar i tanken.

 6. Ju mer man tänker desto konstigare blir den här bilden/skylten. Riktigt kul!

  Här i södra Sverige kan man kanske resonera så här (också)
  Obs! Läses med glimten i ögat:

  Snö och is = konstigt.
  Bilväg på isen = ännu konstigare.
  Elda på isen = ? Varför? Konstigt.
  Ägna sig åt fiske = lite halvkonstigt.

  Plus naturligtvis det du själv tog upp i texten.

  Ha det gott!

  1. Snö och is = exotiskt för en del
   Bilväg på isen = ännu mer exotiskt
   Elda på isen = Nu blir det mycket exotiskt och konstigt beroende på var du befinner dig.
   Ägna sig åt fiske (på isen) = underbart exotiskt men konstigheten består i vägvalet. =)

   Därför tycker jag att alla människor borde prova på allt detta, så välkommen att njuta av vintern och vår vackra miljö här uppe. Vill du undvika den värsta kylan så tar du chansen i mars-april för då är det vackert, inte bara i fjällen.

   Men vi undviker isvägar i alla fall för olika aktiviteter förutom bilkörning, promenader och övriga transporter.

   Jag tycker det är underbart, din tolkning av min bild för jag förstår att det är konstigt, för den större delen av befolkningen som aldrig varit här uppe och det verkar vara många. =)

 7. Nu har jag både blundat och tittat på den vita snön och det ser ut som ett vackert julkort. Skylten … Jag kommer bara på att något ljushuvud ska elda och grilla korv, då försvagas isen./Made

  1. Margareta – Du har rätt att den försvagas men platsen är betydligt mer konstig.

   Värme + is = inte kompatibelt med varandra.

   Det lär dröja länge ännu innan vi har isvägarna farbara, för vi har inte is i Luleå inte ens i stugan hade älven frusit.

  1. Znogge – Står det varning för svag is här då är inte jag ute på isvägen, men det skulle såkert locka några andra. Det är ju bra om den är svag is med ett f framför sig. =)

   Jag tycker också det, samtidigt som de vill se det som någon logotype och det är det kanske, lite i alla fall. Vi vanliga dödliga behöver åtminstone inte skriva så. Det är lätt att man hakar på hur företagen skriver sina namn, ge dem gratisreklam så att säga utan att ha den tanken. Jag gör det själv en hel del men ibland vågar jag vägra det också.

 8. Birgitta – Ja, du förstår ju det konstiga i det hela trots att ni kanske inte har så många isvägar över älven.

Tycker om din kommentar