Det började med Patricia …

den första båten med krogliv i Luleå? Sedan 1986 finns den i Stockholm och verkar leva ett bra liv där. I Luleå tror jag inte den fick genomslagskraft, kanske för att den generation jag tillhör inte tog till oss utan värdesatte andra värden i livet, mitt uppe i ett liv med villa, småbarn och allt vad det innebar så var inte kroglivet något som var högt prioriterat. Jag tror inte att jag besökte båten mer än 1-2 gånger under den tid den låg ankrad i norra hamnen. Sambon ler och minns, för han har nog en del minnen från den tiden då prioriteten låg i att svänga sina ludna. Då var han både ung och vacker nu är han bara ung, hans eget påstående.

Vad har då ovanstående att göra med veckans port och temat detalj? Ja idag ligger det en båt där som har fått stor genomslagskraft bland utelivet under sommarmånaderna. Namnet på båten har ändrats under årens lopp men lika populär verkar den vara år efter år. Nu har även jag besökt platsen vid ett flertal tillfällen och både haft trevligt och ätit god mat ombord. Min detalj i veckan blir från porten efter att den stängt för säsongen, lite öde med väntan på vinterunderhållet och nästa säsong.

En detalj från inkörsporten till utelivet i Luleå 

Det är nog några stycken som stått och hängt vid porten för att vänta på att bli insläppt. Ett uteställe utan kö? Det är så det ska vara idag, det kommer jag inte ihåg från min tid som krogbesökare, men ju längre kö desto bättre (och finare) att kunna säga att man varit där? 

Det var min historia och trots att en del tycker att jag är en aning antik så går den inte så långt tillbaka i tiden, fast jag funderade över tiden i veckan när storebror fyllde år och jag insåg att som mamma så blir jag också äldre och snabbt går det till jag är historia.

Kategori | Veckans port | detalj|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Avsändare Margareta som har sovit absolut hela veckan, nästan, förutom en kväll med restaurangbesök – utan kö men ändå med+ MVG.

Porten i sin helhet ser du nedan och jag kanske ska tala om att utestället eller kanske innestället kallas för BBB.

Hela porten med många små detaljer

Jag är sen, mycket sen med min port och det är väl inte direkt ovanligt att jag inte är så snabb i mitt bloggande men nu blev det extra extra av allt.

5 svar på “Det började med Patricia …”

 1. Ja Patricia är ju kult i Stockholm. Har varit där två gånger… för länge sedan. Överreklamerad. Hoppas Luleborna har mer tur med BBB (Bed & Breakfast & Best) ;-)

  PS. Har saknat dina inlägg, men här är det också ide som gäller. I mitt nästa liv blir jag en sköldpadda. DS

  1. Beate – Jag tycker mig känna det där överreklamerade många gånger men i Luleå har vi nog lite färre uteställen än du har i Stockholm. =)

   Sköldpadda? Jag ska strax kika in så då får jag läsa om det finns något där som härrör till tanken på dig som sköldpadda, har svårt att tänka mig det.

 2. Bättre sent än aldrig skulle jag vilja säga! Var sak har sin tid men vi äter nog på restaurang för sällan känner jag efter att ha läst ditt inlägg…

  1. Znogge – Det känner jag också varje gång jag går ut och får bli så där nöjd över maten, miljön och sevicen som jag blev i torsdags.

Tycker om din kommentar