Innan sista vilan …

… får vi nog också se till att bli källsorterade.

Källsortering måste ju gälla allt, eller?

Källsortering måste väl gälla allt, finns det någon plan för det? När kommer den första miljöskandalen om alla miljögifter som är nergrävda på våra minneslundar och kyrkogårdar? Blir det straffavgift om vi inte förberett det?

Jag hatar alla onödiga förpackningar som nästan inte går att öppna för att sedan slängas och sorteras efter bästa förmåga.

Avsändare Margareta som funderar över ett USB minne, hur många förpackningar behövs, det är ytter- och innerhölje och plasten är svetsad för att inte kunna öppnas utan våld, du kommer knappt igenom med en vanlig sax. Jag blir tokig på alla dessa skydd som tar fram den värsta våldsmänniskan i mig och den sitter långt in. Jag garanterar att det är lättare att ta sig in på vilken militäranläggning som helst i Sverige.

10 svar på “Innan sista vilan …”

 1. Ja du de där förpackningar kommer ge mig en hjärnblödning en vacker dag! Vet att jag fick ta fram hammare och syl vid något tillfälle för att kunna komma åt grejen där i. Jag är säker på att jag uppfann ett antal svordomar, som aldrig tidigare har hörts på den här jorden vid samma tillfälle.

  1. Cat – Syl och hammare också en lösning på problemet men att ta ta till hammare för att öppna förpackningen till USB:n skulle nog inte vara speciellt lycket. =)

 2. Sant sant, här har vi ingen sortering. Vi har fortfarande lucka i trappen. Borta vid närlivs fanns det förut iglos för glas och icke brännbart men de tog bort dem för några månader sedan, de vill att folk ska åka till återvinningscentralen på andra sidan stan istället, kommunens återvinningsföretag. :( O på återvinningscentralen kostar det pengar, 12 ggr per år får man lämna och man måste ha ett personligt klippkort. Int’ 17 åker man dit med kökssoporna direkt! Maten kan ju inte gärna stå under diskbänken en och en halv månad o vänta innan man får köra dit den. Där jag bodde förr hade vi soprum till varje gård – med 3-6 olika igloos, då var det enkelt att källsortera, åtminstone de produkter som lätt gick att sortera ;)

  1. Jenny – Ingen täckning, fortfarande lucka i trappen? Sedan alla de där reglaerna och otillgängligheten för många att kunna ta sig till återvinningen det är obegripligt.

 3. Ha ha ha … humorn kan då verkligen sätta allt på sin spets.

  Och …det är bara att hålla med ”föregående talare”. Vi, konsumenterna, måste börja kräva att producenterna avstår från alla de här onödiga förpackningarna.

  Apropå alla inplastade grejor … dom fixar inte Skatan längre med sina artros-fingrar. Måste alltid vända mig till Mannen eller någon starkare för att att få hjälp.

  Ääär det klokt eller ääär det klokt? … skulle Sonen fråga sig.

  1. Skatan – Det är så vi som har friska händer klarar inte av dem hur ska du som har den värken klara av det, obegripligt.

   Nya lagen om tillgänglighet borde även gälla förpackningar och all annan idioti som finns.

 4. Den sortens förpackningar gör mig galen! Min mamma fick en ficklampa som var totalt omöjlig att få ur förpackningen. Om man inte var utrustad med motorsåg vill säga…

 5. Kunde inte ha sagt det bättre (bilden var ju klockren!!!). Tänkte på just dessa eländiga, förseglade, alltför stora plastförpackningar som inte ens en ”skarp” sax klarar av att skära upp. Vem tänker på miljön där? Ingen. Vem har reumatiker i åtanke: ingen. Visst, plastindustrin måste ju leva den också. Grrrrrrrrrr.
  I mitt fall var det ett 4GB minne till nyinköpta ”Sammy”. Ska präsentera ”honom” imorgon… utan plastförpackning.

  1. Beate – Jag har faktiskt en god vän som plockar upp det hon köper ur förpackningen i butiken och lämnar den där.

   Reumatiker, äldre (som vi snart är) och alla andra som på något sätt har ett funktionshinder har ett rent hel…e

Tycker om din kommentar