Egentligen ingen aning …

men i veckans port ska vi illustrera jugend och som rubriken säger så har jag ingen aning utan bara min känsla, som kan vara fel. Jag läser om jugend och där står det bland annat att jugendstilen inte var någon enhetlig stil utan kan sägas vara ett samlingsbegrepp för en rad olika stiluttryck som samtidigt uppkom på olika platser. Läs och se mer om stilen här i Wapedia och titta på det totalt olika arkitekturerna och formerna, de finns ju hur många som helst och ingen är den andra lik.

Jag arbetar i ett vackert hus med jugendarkitektur men det tänkte jag inte lägga ut däremot tänkte jag ta mig en promenad runt i staden och titta vad vi har kvar. Vi har nämligen under många år haft kommunalråd som älskar att riva och bygga nytt, inget undantag med vårt nuvarande. Ibland funderar jag om det kan ha något med vissa lunchmöten, vissa byggherrar och ett av kommunalråden att göra. Nu ska jag inte vara sådan för det finns väl inget bättre än att bygga nätverk och det kan ju leda till att man bygger annat.

Nåja i alla fall när jag tittade på länken ovan kom jag att tänka på en speciellt port som är början till en annan port ganska högt uppe och är det nu så att det här inte är en stil av jugend så vill jag i alla fall tro det, för det här är lite mer min jugendstil. Min juged är mer stilren utan alltför mycket ”krusiduller”.

Min jugend i veckans port

Kategori | Veckans port | jugend|

Mina tidigare inlägg i veckans port hittar du här >>>

Avsändare Margareta som har försökt få sambon att komma ihåg vad byggnaden och scenen heter men han hade också tappat minnet någonstans och min utrikeskorre på Teneriffa har jag inte fått tag, jag vet att hon har haft lite problem med sin uppkoppling och sedan har hon fullt upp med nya gäster och allt annat under veckan. Jag vet att hon eller hennes sambo skulle veta för de brukar ha koll på sådan så jag lär återkomma i ämnet när jag pratat med henne och får krypa till korset och säga att jag har fel, hur kul är det och som sambon brukar säga, -hör du hur fel det låter (om att han skulle kunna ha fel).

Det är i alla fall två vackra portar först den första porten och sedan porten som ligger högst upp längs gången mellan de vackra kvinnorna. Jugend betyder ju ungdom och jag tycker i alla fall att det här känns som riktig jugend i alla fall när det gäller byggnadsstil. Eller vad är det?

Jag som nu varit inne i en riktig jobbperiod och sedan bara Zzzzz … har inte hunnit så mycket, igen, med bloggandet och så kommer det att vara så länge det bara är mörkt, grått, slaskigt och riktigt tråkigt väder därför är det extra kul att plocka fram de roliga minnena med härliga semestrar som ovan och läsa lite roliga små texter och tankar så här kommer en som passar bra till min bild, sagt av Markus, 6 år: Yrkeslivet är något som man inte slipper undan, om man inte flyr till Spanien. Det var det jag gjorde vid det här tillfället och tanken är tagen ur boken, -Gud som haver barnen kär, har du någon ull, av Mark Levengood och Unni Lindell.

12 svar på “Egentligen ingen aning …”

 1. Vackra och r e n a byggnader och portar. Skatan själv älskar krussidull-jugenden, ju mer desto bättre men tycker förstås att dina foton är pampiga.

  Kramar!

  1. Birgitta – Du skrev det, kanske vänder det. Just nu dalar det lite försiktigt här, månntro om det gör det hos er också.

 2. Nu vet jag, tog några timmars surfande. Byggnaden heter Pyramide De Arona och ligger i Las Americas på Teneriffa. Där finns teater, restaurang och ett kasino. Teatern har musikevenemang (opera och balett) flera gånger i veckan och man kan sitta på en restaurang och äta och samtidigt se på scenen. Det är också ett kongresscenter.

  1. Hedwig – Sambon nickar och säger hon visste. Tack för den informationen och nu vet jag ju vad jag besöker nästa gång.

 3. Teneriffa alltså, trodde mer åt Egypten till när jag såg bilderna, Gillar kolonnerna, i kontrast mot människoavbilderna.

  Ang bron; är ju inte i samma landskap som du bor, har jag för mig iaf när jag försöker komma ihåg var du bor :)

  1. Jenny – Nej inte tror jag att det är Norrbotten men jag ska kika runt om jag hinner och gissa. Kanske Ångermanland, Jämtland, Hälsingland har kanske läst någonstans hos dig om landskapet.

 4. Vad vackert och pampigt! Det måste jag försöka klura ut vad det heter. En arbetskamrat har varit på Teneriffa helt nyligen, hon kanske vet, annars är jag bra på att googla. Jag återkommer – få se vem som hittar svaret först.

  1. Hedwig – Hoppas att din arbetskamrat vet vad det är för jag har ingen aning och inte klickar det i sambons huvud heller.

 5. Hej vilket vackert hus, en modern variant av Jugendstil. En massa pelare och kvinnor som ser trendiga ut. Jag tror att det är en blandning av olika stilar. Vacker marmor och stilren arkitektur.
  Jag utmanade er den här veckan att gissa var jag var, när jag tog mina foton. Även en sen länk är värd en Award. Det har jag lovat de andra. Lättsamt och inga prestationskrav. /Made

  1. Margareta – Nästa gång jag besöker stället ska jag studera det nämre, den här gången jag vet inte varför kanske hade vi bråttom någonstans kommer inte riktigt ihåg.

Tycker om din kommentar