Tiden färdas snabbt …

alldeles för fort, kan tyckas ibland. Det är mycket som formats av tiden och när vi kan återanvända genom geniala små lösningar så är det … just det genialt. I torsdagsfoto är det tidens tand som inlägget ska illustrera och den här sparken har både formats av tidens tand och fått ett nytt användningsområde av en kreativ man. Tidens tand genom åldrande och utvecklingen i samhället som gör att vi inte ser detta fantastiska transportmedel ofta längs våra vägar.

Genom tidens tand ...

 

 

Hos Bildgatan Kategori | Torsdagsfoto| Tidens tand | och även en tävling i samarbete med Tvspelsweb.se

Avsändare Margareta som illustrerat tidens tand en gång tidigare i ett annat fototema som du hittar här – Minnen från fornstora dar …

48 svar på “Tiden färdas snabbt …”

  1. Johanna – Tack, den här bilden har jag, nej kanske inte bilden men sparken har jag gjort lite olika motiv på tidigare. Bland annat som ett vykort till ägaren när hon fyllde år ifjol och nu har jag beställning på fler, fast inte i den här varianten och inte med tidens tand som tanke, alltså inte omarbetad på det här sättet.

  1. Mona – Han är uppfinningsrik, på riktigt nu var väl inte de här någon av hans mest säljbara idéer. Som en av de duktigaste slöjdare har han i alla fall gjort sig ett känt namn.

  1. @nemonen – Nej, nu ska jag ringa en vän så att jag får en förklaring. Mitt minne är bra men som de säger kort.

  1. Kjell E – Nu ska vi se om jag förstår ordet, tror att jag gör det. Återvinning är bra och jag misstänker att mannen med fortskaffningsmedlet var irriterad över någonting som inte fungerade så då testade han nåonting och det har säkert med ved att göra. =)

   Visst, för mig är det humor och annars hade jag nog inte fotat det. Jag visste inte att den skulle komma till nytta här också.

  1. Imse – En sparkkärra, det har något med ved att göra i alla fall, funderar fortfarande och snart tar jag telefonen och ringer en vän. =)

 1. Det där transportmedlet har jag då aldrig sett ;-)
  Men en spark har jag, den försöker jag hinna ut med innan sandbilen kommer – kräver viss teknik bara…

  1. Eva-Lena – Ja hade reglerna varit sådana att det skulle vara dagsfärskt då hade inte jag kunnat fånga någon snö, men däremot en hel del regn.

  1. Hedwig – Sanda går ju an för det har vi vant oss med, men den där förb…..e salten som de sätter. Hjälper egentligen inte någonting bara förvärrar.

 2. Oj dessa ser man inte allt för ofta nu för tiden, kommer ihåg att vi hade en när jag var barn men tidens tand tog sparken till dom sälla jaktmarkerna.

  1. Munin – Jag har knappt sett en spark längs vägarna sedan jag flyttade från landet. Denna har tidens tand tagit, men trots det är den brukbar. De kunde göra produkter som höll en gång i tiden.

  1. Törneblom – De går att göra mycket av våra oanvända sparkar när de inte duger till något annat – ingen snö eller grusat. =)

  1. Elins foto – Nej inte jag heller (tidigare) två fordon de kan använda där ute på vischan, ibland i alla fall, hos mina goda vänner.

  1. Maria – Allvarligt talat så tror jag att det är en funktion men jag har glömt den, ett infall av någonting från den kreative mannen.

  1. Fotochip – Vilket härligt namn, det ska jag ta med mig. Det är två transportmedel som lyser av tidens tand i alla fall.

  1. Pialotta – Jag med och nej vi har ingen snö bara det där andra blöta som kommer hur mycket som helst. Jag törs snart inte skriva ordet mer för det har upprepats ett flertal gånger här på bloggen den senaste tiden. Hela natten har det bara vräkt ner av fel nederbörd.

Tycker om din kommentar