Valet av ett smycke …

säger lite om vem vi är, även smycken som vi får av andra vid olika tillfällen säger kanske ännu mer om vilka andra tror att vi är. Jag tycker om att köpa smycken och framförallt blir det halsband av olika slag, det är något jag nästan alltid har på mig, känner mig lite naken utan. Mitt senaste inköpta smycke har jag hittat hos en god vän som i sin tur har en syster nere i Södertälje, Gunilla Ericsson som gör smycken av olika slag och jag äger två av hennes designer. Ett har jag fått i present och det sista inhandlade jag för några veckor sedan och det har flitigt suttit runt min hals, är så snyggt till jeans.

Vad säger det om mig som person?

Mitt senaste ... designat av Gunilla Ericsson

Gunilla, som jag aldrig träffat personligen, har ett fint och brett utbud bland sina designade smycken och jag har haft med hennes alster vid höst- och hantverksdagarna som jag själv deltagit i under tidigare år och visst är det enklare och betydligt lättare att sälja andras design än sin egen under förutsättning att jag gillar det jag säljer och det gör jag med hennes smycken.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen – det finns så mycket duktiga hantverkare och slöjdare runt om i vårt avlånga land och jag blir så glad varje gång jag möter dem och får se deras alster. Kreativiteten är fantastisk och idéerna sprudlar. Det gäller bara att komma till skott och förverkliga det vi brinner för, prioritera och ha roligt skulle vi behöva lite till mans många gånger istället för att sätta oss framför TV:n och slötitta, precis som jag gör just nu för jag vet inte ens vad det är på TV.

Jenny, en av fotobloggarna som jag brukar besöka och som brukar besöka mig, hon gör också smycken och det var hon som inspirerade mig till det här inlägget när hon lagt ut ett av sina örhängen på bloggen för att lotta ut dem men sedan blev det lite tokigt när vi inte kan läsa och följa tävlingsregler, synd för det hade jag kunnat.

Avsändare Margareta som garanterat kommer att få anledning att komma tillbaka till alla duktiga kreatörer som finns runt omkring oss, jag älskar er för att ni inspirerar och samtidigt så lockar ni mig till en del inköp som jag inte alltid borde, men vadå jag ska inte ta med mig någonting dit jag slutligen hamnar och shopping kan verkligen vara upplyftande ibland.

15 svar på “Valet av ett smycke …”

 1. Jättesyggt smycke!!! Kul att du också slår ett slag för alla duktiga designers och konsthantverkare därute. Brukar själv också ta varje tillfälle i akt. Imorgon har vi ett ”Öppet Hus” på jobbet med bland annat unga konstnärer (19-25 år). Ska bli kul att uppmärksamma dom på bloggen.

  1. Beate – Under senaste tiden har jag inte hunnit med så mycket men jag ska kika in och se, spännande. Jag älskar verkligen att ta fram det som jag gillar.

  1. MajaPiraja – Nej halsbandet är inte en i mängden och det kan jag tacka designern för. Konstnärlig, ja egna konstiga idéer har jag i alla fall.

 2. Jo jag sitter här med hakan i händerna o funderar på vad det där smycket säger om dig som person??? *ler*….ah jag kommer inte på något bra…sorry.
  Stava namn fel, oppss…jo mitt namn stavar de flesta fel också, men man får ta det. Nu har ju ett så vackert extra namn som finns prentat…..på…………kom får du se.

  Kramiz Anki N

  1. Anki N – De flesta skriver nog Margareta med h, men jag har valt den enkla linjen och tycker att mitt namn redan är tillräckligt långt utan att behöva sätta dit ett h som jag ändå inte uttalar. Olika är våra behov. Jag har kikat och det är ju en vacker mugg jag har att vänta mig.

  1. Imse – Halsband är också en passion. Naturmänniska i vissa lägen i andra nej. Jag ska kolla på din länk, tiden är lite knapp just nu men det låter i alla fall kul.

  1. Jenny – Det ska jag göra när jag besvarat alla kommentarer. Nu tycker jag att du ska göra reklam för dina smycken för det är det fina med hemgjorda att vi inte ser dem om vi inte får tillgång till dem. =)

   1. Nä, jag säljer ju inte, ger bara bort till vänner och bekanta och så, ren hobby. Mest smycken gör jag till mig själv ;) så jag har inte så stort behov egentligen av att få fler att _se_ smyckena, visar upp dem för de som jag lär känna lite mer IRL.

 3. Tror också du hade fixat det… ;) Som bloggkompis kan du fortfarande få dem… De är iallafall ”unika”, haha! (Maila!)
  Gillar halsbandet (armbandet?) på bilden, har sådana snäckskal (ser ut att vara?) i annan kulör ligger och skräpar, fast jag brukar ha dem som hängen. :)

  1. Jenny – Visst hade jag det =). Jag tycker om det unika, fast visst har jag många som inte är det =). Det är ett halsband på bilden men det är inte snäckskal utan något stenglas av något slag, ska kolla med min vän jag har råkat slänga ”innehållsförteckningen”.

Tycker om din kommentar