Ett tag sen sist …

Nu -bakåt och framåt

ser jag att det är, när jag kommer in på min blogg och ser alla kommentarer som jag inte besvarat och inte heller har jag varit och läst hos alla härliga bloggare. Jag har istället ägnat mig åt andra underbara människor i veckan samt en hel del papper och sifferjobb. Den här tiden i månaden brukar jag vara ledig och bara vara, förutom de övriga uppdrag som åligger mig under veckorna.  Det har inte varit så och kommer inte att vara så ett tag framöver, nu är det uppgifter som ska fixas och göras klart innan vi kör i gång med det nya i januari.

Sedan ska jag erkänna att jag inte bara har arbetat utan jag har även roat mig tillsammans med nitton andra tjejer under onsdagskvällen. Arton av dem kände jag sedan tidigare, den nittonde var en ny bekantskap för mig. Jag fick tillfälle att sitta bredvid henne under middagen och det var en härlig bekantskap att göra, vilken humor och vilken glimt det fanns där inne. Jag har skrattat och fått ta del av en hel del som jag aldrig annars skulle fått göra. När tjugo kvinnor träffas under avspända former och helt utan förpliktelser, förutom att ha kul och trevligt, kan det bli hur roligt som helst. Middagen avnjöts på en mexikansk restaurang med god mat och god dryck, en del av stämningsförhöjaren.

Här hemma har det borrats och spikats en del och snart kommer jag inte att höra vad jag tänker för det fortsätter idag. Det tar tid, det minsta lilla som ska göras kräver tid och engagemang och det är kanske det som saknats här hemma hos oss. Tiden har inte räckt till för min kära, med ett arbete som kräver mycket tid i bilen och på vägarna. Den här tiden på året tar det alltid lite extra på krafterna, svart när han far och svart när han åker hemåt. Lite krasst kan jag väl skriva att det inte skulle bli mycket arbetstid om han skulle försöka hålla sig på vägarna under den ljusa tiden på dygnet.  Jag är inte duglig till det arbete som utförs här hemma. Hammare och spik klarar jag hjälpligt av, men mycket mer är det inte och det skulle inte heller bli så där superordentligt gjort som det blir när han har varit framme. Noggrannheten själv.

På mitt jobb har vi en hel del tävlingar och utlottningar som brukar ge riktigt fina priser och vinster och igår vann jag. Jag vann till och med högsta vinsten, trots att jag tyckt att det varit roligt att få både andra, tredje och fjärde pris (som var ”samma”) men nu blev jag dragen (inte vid näsan) och vann första pris.  Jag hade bestämt mig innan, att om jag skulle vinna så skulle jag ge mina närmaste tre kollegor del i vinsten som en liten julklapp till dem, men det fick jag inte. Så nu sitter jag här med nio flaskor vin, både rött och vitt samt en mousserande.  Nja, åtta stycken för en flaska försvann under kvällen igår tillsammans med entrecoten och salladen.

För övrigt har det inte hänt mycket nytt under veckan, bortsett från att jag inte hunnit delta i några fototeman, förutom veckans port, och det lär nog bli lite tomt vad gäller den delen under resten av året.  Jag har ”missat” både torsdagsfoto och veckans fönster som jag försökt att vara med i varje vecka sedan jag upptäckte dem, men jag kommer igen och gör nya försök. Det är mycket som ska fixas och donas med samtidigt som min kamera har gått in i någon form av dvala. Idag har jag i alla fall satt batteriet på laddning för en eventuell utflykt under morgondagen.  Bildverkstaden vill jag inte missa eftersom det är en del av min egen hobby. Tyvärr har vi alldeles för få deltagare och jag hoppas att några fler ansluter sig och deltar under 2010.  Övriga fototeman under veckorna har jag deltagit i mer oregelbundet, det handlar om tiden. Jag kommer nog att övergå till mer sporadiskt i fortsättningen för jag vill att det ska vara roligt och kul, en lek för mig.

Jag har tänkt satsa betydligt mer på 365 foton 2010. Varför, jo för där har jag 365 olika teman + 52 egna som jag kan använda mig av under hela året. Jag kan styra mina val och min tid på ett bättre sätt.

De senaste månaderna har jag själv märkt hur jag bara ”slängt” upp bilder utan att ha större tanke bakom dem och det är inte jag. Jag vill vara jag, även i fortsättningen. Jag kommer självklart att försöka vara med i ”alla” fototeman när det finns tid och jag känner att jag har ett foto som stämmer med temat.

En annan viktig grej är att jag nästan slutat att skriva, skriva om mina egna funderingar och värderingar. Slutat skriva om det som snurrar runt och blir ett virrvarr i min hjärna när det inte får komma ut. Viktigt eller bara riktigt, riktigt oviktigt, men jag måste skriva ner det. Texten jag läser i tidningen som jag blir glad, inspirerad, arg, irriterad eller bara intresserad av att förmedla. Den roliga historien som bara inte får stanna kvar hos mig utan måste spridas för att locka fler till skratt. Texterna kan göras långa (som denna) eller korta. Politiska eller bara roliga, kombinationen av de båda är kanske bäst, våra politiker lockar många gånger till skratt utan att de vill eller förstår hur humoristiskt det upplevs som de just sagt.  Jag måste bara få skriva …

Avsändare Margareta ser både framåt och bakåt, kul att minnas för det kanske jag inte gör om några år. Samtidigt som jag vill se framåt och fortsätta inspireras av mina drömmar, i natt har jag tydligen haft trevliga sådana för sambon ville så gärna vara med, men själv har jag ingen aning om vad jag skrattat så högt och gott åt. Trots allt detta är det i nuet jag vill leva, här och nu sker allting, både bakåt och framåt.

14 svar på “Ett tag sen sist …”

  1. Maja Piraja – Jag visste väl det, att du skulle gå genom det med samma känsla som mig, en baggis. =)

 1. Sv: Nej, jag ska inte avboka eller omboka min tid. Kommer att stå där rak som en fura och se maskinen rakt in i ögonen.

  Kul att du och vann! Grattis, grattis! Om du vill bli av med flaskorna är jag intresserad av att köpa en del av dem (läs de röda).

  1. Maja Piraja – Jag misstänker att de italienska står högt i kurs hos dig och några var det, gav en till storebror när han skulle ha trevligt med någon av kvinnligt kön. =)

 2. Inte bra att sluta skriva! Har knappt ork jag heller till det, och böckerna, nej de hinns inte med. När jag väl hinner orkar jag inte. Det är då jag surfar bland bloggarna… skönt att du uppdaterat nu, även om det inte blivit lika ofta. Alltid lika välkommet ändå! Och grattis till vinsten. :)

  1. Jenny – Nej, det är välgörande och som Imse skrev kan vara beroendeframkallande. Böcker, låter spännande och jag läste just om den isländske författaren Arnaldur Indridason och hans sätt att jobba. Det var intressant och hur han skriver, sitter inte och väntar på inspirationen som vi andra dödliga. =)

 3. Grattis – nu har du vin så de räcker en stund!! Själv dricker jag inte vin, de vet du säkert för jag nämner det ibland. Många tror jag är helnykterrist för att jag inte dricker vin oh så är inte fallet. Fallet är kort o gott att jag tycker vin är rent äckligt.
  Låter trevlig eller rent himla kul med ERa damträffar. Allt kul när man kan träffa vänner o göra lite annorlunda än vardagen. Vi har varit på julbord idag så jag är propp mätt o ser ut som jag vore i 7 månaden ungefär. Men de var gott i gott. Nu ska jag ut till hästarna sen ska jag så rakt inte göra mer än att lata mig resten av kvällen.
  Kramiz

  1. Anki N _ ja det har jag nog och samtidigt så misstänker jag att de blir små gåvor och kanske lite mer inbjudan till god mat med tillbörlig dryck. Det är inte fel att vara nykterist eller absolutist men vin är något som jag tycker om däremot den ännu starkare varan har jag svårt för. En god riktigt kall öl tackar jag inte heller nej till.

   Ett julbord före jul brukar vara mitt max men i år blir det nog två misstänker jag.

  1. Znogge – Visst kan vinsten komma till användning trots att julen inte är en högtid för oss där de starkare varorna prioriteras så högt, i princip inte alls.

 4. Grattis till vinsten!!! Å vilket långt inlägg – ja nu vet jag/vi vad du har sysslat med den gångna veckan och vad du inte har gjort.
  Du verkar ja ett ”konstigt” jobb med oregelbundna arbetstider verkar det som. Lite nyfiken är ju allt ;-)
  Tack även för alla dina fina kommentar på min blogg. Älskar att läsa dina åsikter och funderingar – dom är så klockrena, så jag förstår att du vill skriva mycket… och bra.

  1. Beate – Det blir lite mycket frånvaro här på bloggen just nu men så får det bli helt enkelt, visktigast för mig att leva just nu och inte planera bort tiden eller känna press.

   Visst kan mitt jobb kännas konstigt med tanke p de arbetstider jag har men trots allt är det bara ett helt vanligt ordinärt administratörsjobb som går att kombinera och inte kräver min närvaro mer än den halvtid jag har normalt, men just nu är det ny programvara och lite annat som ska fixas innan årsskiftet och i början av året.

   Jag är nog en funderare och sedan så lockar dina texter till ganska klara svar, med en viss klarhet i svaren. =)

 5. Du verkar ha haft det riktigt trevligt med tjejträff och högvinst. Grattis!
  Att skriva av sig, är nästan något som blivit beroendeframkallande. Vilken tur att man kom in på bloggandet.

  Kram

  1. Imse – Tjejfesten var trevlig och det är kul att ibland bara mötas i den könsfördelningen, lite ojämlikt kan tyckas men så är det. Högvinsten var trevligt att få uppleva, trots att det inte ligger på prio ett men storebror fick en liten en som gåva och han var nöjd över den.

   Bloggskrivandet kan lätt bli beroendeframkallande på både gott och ont, det dåliga samvetet gör sig ibland påmint när jag inte riktigt hinner med men det är en del i att lära sig kunna koppla bort det ibland.

Tycker om din kommentar