Pigoli …

det är jag, och nu har muggen med mitt vackra kärleksnamn anlänt som ett paket på posten, nej jag menar på en ICA butik i min närhet – ICA Nära. Muggen vann jag hos Anki i en tävling som jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Det gällde att gissa funktion på ett objekt och jag lovar att hennes funktionsgåtor inte är lätta utan helt omöjliga så därför är jag lite extra stolt att jag drog till med rätt gissning.

Pigoli -det är jag

Som jag skrivit till Anki tidigare när hon tyckt att det tagit länge innan muggen blivit klar – den som väntar på något gott (i alla fall att fylla med något gott) väntar aldrig för länge och lagom till jul fick jag min specialare.  Pigoli är det namn som sambon kallar mig när han är kärleksfull och go och det gör han mestadels. Pigoli har väl ingen betydelse men jag tycker att det är otroligt vackert och sedan känns det som en blandning av våra båda gener, de tornedalska och då främst sambons. Mina tornedalska rötter kommer från mor men han har sina från sig själv, genom sin far på den svenska sidan och sin mor från den finska sidan av tornedalen.

Smakar du på namnet så kan du känna hur fint det låter och hur gott det smakar. Nu tänker jag inte byta namn här på bloggen om någon funderar och tycker att jag bytt tillräckligt. Det har jag så jag lovar det blir inget namnbyte, kanske bara i verkligheten. Men jag ska inte gifta mig utan jag funderar på att återta mitt eget riktiga efternamn, det namn som egentligen är jag och min släkt.

Avsändare Margareta som tackar och tycker att du Anki är en härlig människa, så som jag läst mellan raderna på bloggen med många järn i elden hela tiden, aldrig någon ro och vila men kul verkar du ha hela tiden. Av samma årgång och samma tecken, inte många dagar som skiljer oss åt.

Ps. Apropå årgång så hoppas jag att du njutit av ursprungsinnehållet i kartongen, var det sex stycken du kanske köpte på din sista resa? =)  Jag lovar också att det inte fanns en chans att den muggen skulle gå sönder, välinpackad. Du har väl inte egna höns också? =)

Själv har sambon precis slagit upp en kopp kaffe till Pigoli i Pigoli.

9 svar på “Pigoli …”

  1. Jenny – Det är viktigt, speciellt kärleken till rötterna och de nya rötterna som växer fram oavsett släktskap.

  1. Beate – Det är bra för de här personliga muggarna är det ingen annan som bara tar och dricker sitt kaffe ur. Jag vet att det är jag som har druckit om jag ställer den ifrån mig. =)

 1. Oh vad skönt att den kom fram hel!!! Kul du gillar den, är nog inte så många i dina trakter som har en sådan..*ler* en äkta Småländs mugg full av kärlek.
  Oh nej vi har inga höns, men vi äter mycket ägg, de gör vi. Så samlar på sig äggplattorna, bra att ha som du ser.
  Tack för de fina orden du skrev om lilla jag här…värmde gott.
  Lycka till ny med muggen o drick med andakt, till den tillhör oxå att du då och då tänkter på mig.
  Kramiz Anki N

  1. Anki N – Nej inte med det namnet,ensam och unik skulle jag gissa. Sitter nu med muggen och dricker mitt morgonkaffe.

Tycker om din kommentar