Snart …

är det annandagen och innan dess tänkte jag hinna med att önska er alla en god, varm och skön fortsättning på julen .

På grund av tiden inte räcker till för allt som prioriteras nu, att sova länge, äta mycket, slappa ännu mer och försöken att äta upp all godis, framförallt dajmen. Så blir det lite nattjobb med att försöka hinna skriva ner några rader. Nu skrev jag visst ett ord som är totalt förbjudet just nu – jobb, i alla fall till annandagen. Imorgon ska sambon iväg och kolla lite, jobb. Jag tänkte följa med, och gissa vart vi mer tänkte åka, jo till Haparanda eller i alla fall i närheten, till ett tomteland. Jag lovar att jag inte blivit helt besatt av kommunen men nu råkar det slumpa sig så att vi har vissa nära och kära även där.

Eftersom inte vi varit snälla så har inte den riktiga tomten besökt oss under julen och många tomtar har vi inte i vårt hem. Tomtemor skickade i alla fall en duk till oss med några riktigt läckra tomtar. En glimt av att tomten i alla fall finns har vi fått se genom de fina presenter som tilldelats oss under julen.

Av mina älskade pojkar fick vi en riktig hälsogrill som vi ska testa i dagarna. Tänk att jag längtar efter mat när jag inte gjort mycket annat än stoppat i mig under hela veckan? Undra hur mycket det går i den här kroppen? Den här grillen verkar i alla fall vara en riktig höjdare. Det går att grilla på flera olika sätt, alltifrån de enklaste grönsaker och panini till stora saftiga köttbitar . Vill jag hålla maten varm går det också bra genom att ställa in olika lägen och temperaturer som den ska hålla. Det var en av alla de fina saker och upplevelsepaket som jag fått ta del av under julen och jag kommer säkert att få återkomma till några av dem senare.

Idag har vi haft kyla, riktig kyla inte någon ”08” kyla utan -25 grader har termometern visat under nästan hela dagen. Jag tänkte ta med mig kameran imorgon men står kylan fast så lär det inte bli så mycket fotande. Inte på grund av att jag skulle frysa, nej, nej utan kameran är en liten vekling, eller mer batteriet på kameran som inte står sig alltför länge i sådan temperatur. Själv skulle jag väl aldrig erkänna att jag fryser, eller skulle jag?

Avsändare Margareta som nu ska stänga av och se om sömnen vill infinna sig, några små tupplurar har det blivit under dagen.

En del som besökte mig den här dagen för ett år sedan kommer säkert ihåg mitt besök hos tomtemor och tomtefar, annars hittar du det här – Jag har avslöjat hemligheten …

8 svar på “Snart …”

  1. Irrhönan – Jag förstår din längtan trots att det ibland kan vara skönt att bara få vara helt själv. Nu är inte mina i den ålder att de behöver riktigt samma omvårdnad med ”uppassning” och alla måsten.

 1. God afton & god fortsättning ….
  Oj oj, erkänner – den här dagen är underbar o slapp. Gör inte någonting vettigt alls bara latar mig. Vi har haft huset fullt sedan i söndags så nu är man ganska slö. Massa mat, massa godsaker, massa glädje o så tomten mitt i allt. Ja jösses!!!
  Nu kan man ta igen sig en dag o sen så – kan vi se fram mot sommaren ..*ler*
  Kramiz Anki N

  1. Anki N – Vad härligt att höra att du också tar igen dig mellan varven. Jag själv gör inte mycket annat och inte det minsta samvete säger någonting annat.

 2. God morgon Margareta och god fortsättning!
  Nu sitter du och sambon säkert i bilen mot Haparanda medan jag har läst dina kommentarer till mina inlägg. Härligt att börja en morgon med att läsa dina alltid så relevanta synpunkter. Önskade fler kommentarer vore som dina :-)
  Kollade in din ”hemlighet” och ja, det ser ju onekligen mysigt ut… om det inte vore för dom där 25 minusgrader. Hoppas ni njuter – burr-burr-burr.
  Din hälsogrill låter suveränt – ska bli skoj att se vilka rätter du lagar på den. Gud nu tänker jag på mat jag också (igen). Precis som du förstår jag inte att hjärnan (för det kan inte vara magen) är funtad på det sättet.
  Så du kollade in en av mina favoriter igår kväll: ”Daglish”. Har nog sett alla avsnitt då dom kom ut. Jag tittade på ”Kommissarie Frost” precis innan Daglish. Det är ju också en gammal reprisserie som jag diggade då. Såg 1:a avsnittet igen igår kväll… och jag mindes inte ens att jag sett det. Bra med lite hjälp till Alzheimer syndromet.
  Ha en härlig dag nu:-)

  1. Beate – Godmorgon säger jag med men en dag senare och här är det god morgon trots att klockan hunnit bli 11:33 pip.

   När du skrev var jag mitt mellan Luleå och Haparanda, ett besök inne i Kalix galleria för att vänta på att apoteket skulle öppna. Begynnande munsår som måste åtgärdas.

   Det var lite för kallt för några stora utflykter runt tomtens ägor i går, vi var nog lite för slöa också.

   Det första försöken på grillen blir nog inte speciellt avncerade, det gäller att testa lite först.

   Dagliesh, ja i går när vi kom hem skulle jag se avsnitt två. Lite fel tid för mig skulle det sändas 04:05, irriterad var jag. Trots att jag säkert sett det någongång tidigare. Precis som du så är de engelska serierna lite av favorit hos mig och eftersom seniliteten satt igång så kommer jag inte ihåg dem. En fördel med att få en släng av alzheimer.

   Då blev det i stället delar av Frost.

Tycker om din kommentar