Återspeglingar …

visst låter det ganska tråkigt? Faktiskt så känns det inte så för mig just nu när texterna inte flyter och ingenting speciellt händer. När jag läste på Beates blogg om återspegling av 2009 i tisdagstema idag så kom två ord in i mitt huvud och vill inte släppa så därför bestämde jag för att lägga ut dem, orden fisk och svamp.

Jag har varken haft fisk- eller svampinfluensa (kom ihåg var du läste de namnen på influensor först) och inte heller någon annan svampinfektion under året. Däremot har min sommar bestått mycket av de två orden, det känns i alla fall så. En anledning kan vara att det är två nya företeelser i mitt liv. Fiska har jag gjort hela livet, men mycket sporadiskt. I år har jag knappt fiskat men däremot närvarit vid våra fisketurer. Det är svårt att sätta sig ner och meta och ännu svårare är det att stå med ett kastspö när jag absolut inte kan lägga ifrån mig kameran. Svampplockningen har sett likadan ut -jag med kamera och de andra plockande, men lite har jag lärt mig och njutningen av att få äta den egenplockade svampen har jag inte tackat nej till, vi har fortfarande kvar lite i vår frys.

Nu var det varken den här svampen (tror jag) och absolut inte den här fisken som lockade men jag är mer intresserad av motivet än av arten, i alla fall med kameran i hand.

Vilka viktiga saker har hänt er under 2009? Den frågan ställde tisdagstema och hur viktigt kan de två orden vara? Jo, för mig är de viktiga för jag har lärt mig nya saker och fått uppleva mycket trevligt med de två orden. Andra skulle nog säga, men du har ju haft jubileum i år är inte det en viktig händelse? Nej, egentligen inte men allt som man kan fira är ju roligt och visst firade jag mitt jubileum. Det gjorde jag i Rovaniemi och här kan du läsa om den återspeglingen – Återspeglingar av livet … .

Jag återkommer med fler små tillbakablickar av året som gått i mina inlägg, så länge jag kommer ihåg någonting och kan återge det med foton är det ganska enkelt, behövs inte så mycket idéer för det är saker och händelser som faktisk redan har skett och jag behöver inte vara så alert och kreativ.

Avsändare Margareta som tackar ovanstående två bloggar för att jag fick något att skriva så här på kvällskröken. Det kanske kommer mera eftersom det blir en sen kväll, hockey klockan 00:00 och då kan jag också sitta uppe och glutta lite samtidigt som jag sitter med datorn i famnen. Undra just vem som får mest uppmärksamhet, datorn eller TV:n och den viktiga matchen för småkronorna?

7 svar på “Återspeglingar …”

  1. Ja, det är svårt att lägga ifrån sig kameran, när man har den med sig. I så fall får man lämna kameran hemma. Men då ser man alla fina motiv man kunde fotat, om man bara hade haft med sig kameran… Jag har sett många fina bilder på den blogg under den korta tid jag själv bloggat. Önskar dig ett Gott Nytt År!

    1. Mona – Lämna kameran hemma, frivilligt? Nej, det tror jag inte på, existerar inte i min värld. Jag har i alla fall alltid en lite med mig var jag än går, i fall att …

  2. Ha, ha, ha!!! Du kan vara glad att 1. dina bilder var så underbara (fisken tittade mig rakt in i ögat och önskade God morgon), sedan rapade han ;-), 2. texten personligt, 3. du bor i Luleå. Annars hade jag ”strypt dig”. Hur kan man tänka på fisk och svamp när man läser mitt inlägg??????????
    Du börjar få en lika konstig hjärna som jag;-) Fortsätt bara så får du ser hur och var det slutar;-)

    Stort tack för länken:-)

    1. Beate – 1 Det är ju mitt 2009. 2. Vet ej om jag tycker att den är så personlig. 3. Det var inte riktigt ditt inlägg utan det var orden återspegling på 2009 som fick de två orden i min lilla hjärna. Visst kan det tyckas konstigt men så är det mitt 2009. 3. Tur att jag bor i Luleå innan jag hade hunnit förklara, hade jag legat strypt och varit ett fall för CSI och upplösningen hade varit en aning komiskt. Strypt på grund av fisk och svamp. =)

Tycker om din kommentar