Temperaturen sjunker …

kändes det som när vi kom ut från konserten på kulturens hus i kväll. Meteorologerna på TV är så vänliga och lovar så mycket och det är inte lite de lovar, -28 grader visade väderkartan över Luleå i morgon. Nu säger jag också stopp och belägg och tycker att de där meteorologerna kan ljuga lite, bara lite, de gör de alltid så bra på sommaren. Varför inte ge oss lite optimistkartor istället så att jag inte behöver börja gruva mig för morgondagen redan nu. Det räcker väl med att jag ska förbereda mig för att faktiskt stiga upp redan klockan 06:00, när jag är van att sova till mellan 09:00-11:00 nu under julledigheten. Nu ska jag börja fundera över hur jag ska ta mig till arbetet. Bil tar jag inte i den här kylan, inte annars heller men … Vad ska jag ha för kläder och allt extra som jag nu måste ta med mig. Jag har redan kollat av med sambo om det skulle tänkas gå någon privattaxi i morgon bitti. Är inte speciellt intresserad av att studera någon soluppgång, vid den tiden har solen i alla fall inte tagit sig ur det mörka järngrepp den sitter fast i.

Konserten med Euskefeurat i kväll på Kulturens hus var helt ok. Inte några stående ovationer men den var bra. Jag har aldrig varit och sett dem, däremot har jag lyssnat på texter, jag har varit och skrattat med Ronny Eriksson tidigare, jag har gillat honom på TV.  Mina förväntningar var en aning för höga och sedan fanns några små irritationsmoment som gjorde att konserten inte kom till sin rätt. Våra platser passade inte riktigt för den här typen av underhållning, trots att de var de dyraste och ses som de bästa. Sedan var det en man som ”hängde” över balkongen på första raden, för att se bättre. Det gjorde att vi inte såg så bra, sambon i princip ingenting. Tillslut reste jag mig och fixade så att han flyttade sig tillbaka på sin plats. I vissa lägen hade jag lite svårt att höra, vet inte om det beror på mig eller på någonting annat i lokalen.

Det låter verkligen som att jag är missnöjd, men det är jag inte. Den var bra och jag hade önskat lite mer politiska satirer, älskar sådant, lite mer igenkännande. De har en mening med sin humor, en djupare undermening som jag gillar.  Nu tror jag att mycket av föreställningen inte skulle passa någon annanstans än här uppe för det är mycket av vår humor. Jag ser att vi har lite olika humor på olika ställen i landet. Visst möts vi på många nivåer, både lågt och högt och gillar samma komiker men trots det så har vi den där lokala humorn som finns överallt. Nyheterna som vi läser om i våra lokaltidningar som sedan spelas upp på en lokal revyteater någonstans i länet, det kan ingen annan än vi som har kännedomen skratta åt. Eller fördomarna som också ibland kan vara lokalt anknytna, inte alltid de spritt sig utanför.

Nu var det här en musikkonsert, Euskefeurat är ju en musikgrupp med supermysiga killar, nu blir de glada av ordet killar för många skulle nog säga mogna äldre män. Musiken de spelar är inte någonting som jag lyssnar på alltför ofta utan det är texterna som jag gillar och självklart rytmen som är hur bra som helst. Sedan allt det där mellan som måste ses för att förstå eller så ska det vara en bättre skribent än jag som skriver. Men jag är trots allt nöjd över konserten och det var riktigt gung i de underfundiga texterna.

Någonting som jag blev förvånad över var hur mycket yngre personer det trots allt var i lokalen och det tyckte jag var kul eftersom de finns ett lite djupare budskap och en annorlunda musik än ”ungdomarnas”. Jag vet att jag generaliserar men ibland blir det lätt så, tyvärr ska bättra mig.

Avsändare Margareta som i alla fall kan konstatera att ”Jag vill vara din Margareta” inte är den enda sången med rätta namnet utan nu har jag även funnit en som handlar om ”Rosa Kata Alexandra Moa Margareta” som tänker på andra.

Ps  MajaPiraja, den kan du lära dig och sjunga för mig som du en gång i tiden alltid gjorde med den första. Jag saknar verkligen det.

Ser att klockan gått över midnatt och jag måste försöka sova innan morgonen gryr. Det är alltså dagen idag som jag ska bäva inför.

6 svar på “Temperaturen sjunker …”

  1. MajaPiraja – Jag såg det, grrr … Avundsjuk och du ser ju på min kommentar vilket pris jag satt på dig eftersom jag inte fått veta något, sådant ska jag veta. Inga 50 snövita arabiska fullblod i alla fall. Njut i värmen och tänk inte på mig som snart frusit ihjäl.

 1. Ja du får ju iaf en ”privatkonsert” på köpet från MajaPiraja. Alltid något.
  Det spelar ingen roll hur bra ett band är… om lokalen/akustiken eller ”layouten” är fel, då sinkas hela föreställningen. Synd. Men kul med många ungdomar på plats, det hade jag då inte förväntat mig. Du ser ytterligare nå’t positivt;-)

  1. Beate – Jag har fått många privatkonserter av Pirajan Maja genom åren och denna ska bli riktigt kul. Det var enkelt att se något positivt för det fanns en del ljusglimtar.

 2. MajaPiraja – Nu har jag kollat tempen, klockan är nu 07:58 och den visar -28,5. Inte strålande men bra var det.

  Vet inte om den var nyskriven finns kanske inte på nätet, det var en fortsättnng av någon tidigare om jag fattade det rätt.

  Vad bra att du tränar och ligger i, jag skulle behöva en annan träning men hur skönt känns det nu med den här temperaturen.

 3. ..jag bävar också för morgondagen, måste in en sväng till stan för jobb och ärenden. Det var inte några strålande recensioner du gav till E:s konsert, måste ha varit orosmomenten omkring dig eller så passar de inte Kulturens Hus utan blir bättre på ett mindre och gemytligare ställe. Har du texten till ”Rosa Kåta Alexandra Moa Margareta”? Äsch, jag googlar istället. Ska sångträna såhär på nattkvisten.

Tycker om din kommentar