Svaga människor …

göre sig icke besvär, kan jag läsa i min lokala morgontidning. Jag blev orolig men samtidigt inte det minsta förvånad när jag läste artikeln i helgbilagan. På lördagar får vi en medföljande helgbilaga där det oftast finns intressanta intervjuer med människor som på olika sätt lyfts fram genom sitt arbete eller sin egen hobby. I dag påbörjades en ny serie om våra lokalpolitiker och deras engagemang och framförallt människan bakom det vi ser och läser om normalt.

Först ut på plan var en kvinnlig sådan, en som verkligen vill upp i toppen. Nu tror jag att det aldrig kommer att ske, hoppas i alla fall starkt. Först och främst blir jag lite less på alla de här privata porträtten där de försöker göra sig så intressanta som möjligt och tror att genom att sitta nakna i bubbelbad, bada i badkar eller vad det nu handlar om har skapat ett intresse. Jag tycker att det är tråkigt att de genom att klä av sig tror att de skapar ett intresse för deras politik. De har verkligen gått på den nakna trenden, vad kommer härnäst? Får vi följa med dem in i sängkammaren också? Har de verkligen ingen intressantare sida av sig själv än att klä av sig?  Nakna människor ser vi i parti och minut, har de inte förstått att vi är likgiltiga över lite naken hud, några år för sent för att det ska väcka något.

Nu var det inte det som jag påverkades över,  bara en parentes över mitt tänk, för vill jag klä av mig så är det upp till mig och får stå för mig. Det jag reagerade över var hennes svar på frågan vad hon ogillar. Så här står det ordagrant, – Svaga människor som inte står för sin åsikt. Nu fick jag verkligen svart på vitt över den politik som just nu förs. 

Människor som är svaga, av olika orsaker, klarar naturligtvis inte alltid av att stå för sin åsikt. Även om jag idag kan tycka att jag är stark och törs stå för mina åsikter väljer jag ibland att vara tyst, av flera anledningar. Det handlar ofta om att åsikten inte är så viktig för mig, att jag bryr mig om att påbörja en diskussion som jag vet inte kommer att ge mig någon tillfredsställelse, utan istället bara skapa en helt onödig osämja. Det kan vara så att jag har lite farstu och inte alltid vräker ur mig tankar som flyger i mitt huvud vid det tillfället, jag är inte sämre än att jag kan ändra mig när jag får till mig saker ur andra perspektiv.  Det tycker jag många gånger att våra politiker inte har, farstu, utan de ogenomtänkta åsikterna bara flyger och far runt i olika media. Samtidigt är det bra för oss som ska rösta till hösten, vi får ju veta ståndpunkter som kanske inte var meningen att de skulle komma ut.  Det gäller att läsa lite mellan raderna i meningarna och se vad som egentligen står där. Ovanstående mening fick mig verkligen att förstå vad hon egentligen säger i en artikel som förövrigt var välskriven och vinklad efter hennes önskemål.  Eftersom det är en utbildad journalist som skrivit och jag tror att hon fått både läsa och se artikeln innan tryck så är jag ganska säker på att hon blivit korrekt citerad. Hon är garanterat ingen dumskalle, ser att hon spelar mahjong – lite logiskt tänkande behövs. Men var har den tagit vägen när hon valde politisk inriktning. Var det för att det var enklast att slå sig fram inom de mindre partierna, och fortfarande är. Idag handlar det tyvärr mest om karriär och inte ideologi och tanken på människan i samhället.

Under de senaste åren har vi fått se och läsa om många starka personer som visat ställningstagande, utfört sina arbetsuppgifter enligt konstens regler. Vad har hänt? De har helt enkelt varit obekväma och fått gå från sitt arbete, alltid finns det något kryphål för att avskeda en person. Hur ska då en svag person klara av det här som hon ogillar hos människor? Det är det som är skillnaden mellan oss människor och vårt sätt att se på samhället. Vad är viktigast?

Avsändare Margareta som läser att hon drömmer om kommunalrådsposten och hoppas att hon får fortsätta drömma. Drömmar är bra och de ska vi ha, men i det här fallet hoppas jag att den aldrig blir verklighet.

Hon säger också att det är till hennes fördel att vi har personval. Vad säger det om hennes åsikt och tro på sig själv ute i kommunen? Ett parti som idag ser ut att hamna utanför riksdagen om det vore val idag.

Nu ska jag sluta innan jag spånar iväg alltför mycket. Ja, ni törs kommentera även om ni inte delar mina åsikter. Jag tycker mig ha märkt att det blir ännu tystare på bloggen när jag någon gång skrivit något som handlar om politik och samhälle, när jag är kritisk och det är väl det vi ska vara? Tordas stå för våra åsikter och tankar, annars är vi ju svaga människor som andra föraktar? Jag menar inte att vi som har styrkan ska vara tyst i tid och otid, men det finns alltid en gräns för många och de som redan ligger… de sparkar hon på, men vi har ju åsiktsfrihet och även friheten att se på människan på olika sätt.

Ps. Om jag blir missförstådd och egentligen inte menar vad jag skriver, så beror det på min icke professionella tolkning av orden.

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om Veckans u-sväng … som till stor del handlar om just det här partiet nationellt.

Fotot har en gammal vän till min mor tagit för många år sedan och med tanke på hennes bakgrund och den klara tolkning jag ser så … För er alla andra är det fri tolkning som gäller.

7 svar på “Svaga människor …”

 1. Ogillar… svaga människor. Det är… lågt. :(
  Visst kan jag irritera mig på människor som är veliga, och som inte kan stå för det de säger eller gör. Men det är en helt annan sak. De är inte svaga på det viset. De är påverkbara, osäkra. Svaga människor är sjuka och utsatta. Det är en helt annan sak. Politiker som trycker ned andra människor har inte på maktpositioner att göra. Är min bestämda åsikt. Och den står jag för, hur sjuk och svag jag än är.

 2. Inte undra på att det finns politikerförakt.Jag är den som inte litar på dem för det de säger. Jag vill se handling först.Sen om det tilltalar mig är upp till dem.Just nu är det den lilla svaga människan som trycks ner.
  Tycker om att läsa vad du skriver då jag själv har svårt att uttrycka mig med ord. Ikväll är det Stjärnorna på slottet.Även om man inte är beundrare av alla så har de skött sig bra. Ha en bra kväll. Anita

  1. Ormbunke – Det är självklart handlingen vi vill se men inte ens en politiker skapar klumpiga uttalanden för att de tror att de ger dem mer trovärdighet, utan det är deras innersta åsikter som sakta kryper fram när de inte tänker sig för.

   Jag vet inte vad det blir ikväll, såg bara första avsnittet och bestämde mig för att se alla men det har kommit annat mellan som gjort att jag missat.

 3. Det var verkligen tänkvärt läsning du hade här idag och jag får nog hålla med dig om det mesta .. men i dagens samhälle verkar
  det snart som att de som visar upp sig med minst kläder på får mest uppmärksamhet .. tyvärr .. jag fattar inte vad många håller på med.

  1. Mimmi – Du har rätt och vad jag menar är att politiker inte skulle befatta sig med sådant för att få uppmärksamhet. Lite lågt tycker jag, lika lågt som en del andra behöver blotta sig för att få den uppmärksamhet de suktar efter. Idag är det ytan som ger uppmärksamhet och det är det våra politiker apar efter eftersom de inte verkar vara tillräckligt kompetenta till att skapa uppmärksamhet på annat sätt, hur det blir med trovärdigheten är en annan sak.

 4. De kan ju vara så att – folk blir rent bortskrämda oxå av ens nakenhet…här har jag aldrig sett någora nakna politiker faktiskt. Men hon Gudrun – hon dansar ju loss nu, de e redig politik. Hon framställer därmed sin mänsklighet tycker jag.
  Jag har faktiskt aldrig förstått mig på politik, de e jalla fall ingen som får skilja sig från mängden…de vet jag…bläää.

  Kramiz o go lördag
  Anki N

  1. Anki N – Allt i samhället är ju politik men jag förstår vad du menar.

   Jag ser politikerna som människor även om jag inte är så intresserad av den privata delen. Att politiker är med i Let´s dance och övriga underhållningsprogram tycker inte jag är någon skillnad mot övriga deltagare. Jag har absolut inget mot att de bjuder på sig själva och det tycker jag Gudrun gör på ett bra sätt, trots att jag inte delar hennes politiska och feministiska åsikter i allt. Kanske något, ibland – vem vet.

Tycker om din kommentar