Jag erkänner …

och jag njuter av det utan att ha det minsta dåligt samvete. Inget bidrag i något fototema den här kvällen heller. Varför? Jo, kvällen har bestått av ytterligare en trerättersmiddag. Ja, du läste rätt och det verkar vara något som går som en röd tråd genom kombinationen av en hel del arbete och sedan avslutning med härliga människor och god mat och dryck.  I kväll med tillägget av underhållning av en av våra lokala förmågor. Lite lustigt när jag snabbt kikade igenom e-posten och såg namnet Norrlåtar i en kommentar från Irrhönan, ska läsa mer strax. För kvällens entertainer var Svante Lindqvist från gruppen JP Nyströms, en grupp som ofta förväxlas med  just Norrlåtar.

”Min” trerättersmiddag ikväll bestod av rätter som vi (jag och mina arbetskamrater) tillagade tillsammans med två kockar, så lite fick jag allt anstränga mig för den middagen, inte bara som igår sätta sig vid dukat bord. Förrätten (som jag var delaktig i) bestod av snittar med lufttorkad skinka och räkor med olika blandningar. Till varmrätt fick vi ugnsbakad lax på saltbädd med pressad potatis eller ris, svamp och sallad med en god sås. Efterrätten var en fruktkompott med vaniljsås. Till det serverades valfri dryck och mycket skratt och prat. Det enda jag funderar över så här i efterhand var om några militärer eller någon med vana från storkök varit inblandad i tillagningen av såserna för det kommer att räcka och bli över för middagar och efterrätter under en mycket lång tid framöver.

Du kanske förstår att jag inte har så mycket tid över för det här med bloggande just nu, men det kommer betydligt bättre tider senare under veckan. Morgondagens inlägg kommer också att bli sent och efter det inlägget kanske du funderar över vad jag egentligen är inne i för något just nu.

Jag kunde snabbt också konstatera att jag tydligen har en mycket stark och framförallt bra kontakt men någon där uppe, när jag snabbt läste en av kommentarerna. Det är faktiskt ett intressant vetande för mig och det känns bra att jag inte är så helt fel ute i mitt vardagliga liv.

Avsändare Margareta som bakom den kalla snöfasaden i norr återkommer imorgon kväll med … fler ljusglimtar som lättar upp min tillvaro (kvällstid) med alla programproblem som varit förra veckan. Där ser jag också ett ljus i mörkret som förhoppningsvis är löst när jag börjar jobba nästa period, den här tiden får jag försöka lösa allt till det bästa för alla och jag tror att både jag och mina arbetskamrater överlever.

Ps Inlägget om min tolkning av kossan, den kommer kanske eller så kommer den inte men inte nu.

14 svar på “Jag erkänner …”

 1. Ha, ha, ha… Jag ser att
  1. din prioritering är helt rätt.
  2. du gillar god mat (och dryck)
  3. du uppskattar underhållning
  4. du lever på hoppet
  5. du måste ha närkontakt med honom däruppe
  men mest av allt:
  6. du har abstinensproblem när du inte kan blogga.
  Förutom femma kanske så är vi ganska så lika ;-)

  1. Beate – Jag skriver som min sambos gode vän brukar säga: – att jag skulle göra fel låter väl helt otroligt, eller någonting sådant. Därför blir mina prioriteringar alltid rätt. =)

   Jag gillar god mat och dryck, rätt svar.
   Jag uppskattar verkligen underhållning och speciellt när jag får skratta.

   Jag är optimist och det är väl ett hopp.

   Jag börjar tro det, att jag har den där närkontakten (märk mitt val av ord)

   Abstinens, absolut.

 2. Njut, njut, njut! Minsann vilka trevligheter du är på och det är du värd. BirMa har haft så roligt må du tro, precis som under den gamla goda tiden. Roligt rim du producerat åt oss och hälsningarna ska framföras :)

  1. MajaPiraja – Visst är det härligt och jag är ju med, en i det underbara gänget det känns så bra.

   Ni är ju reseexperter och speciellt paketeringen. Jag kollade på mina egna foton från Köpenhamn, inte BirMas resa, och ler. Djupa avtryck hos många blev det garanterat och jag kan ju skriva att man får för vad man betalar och egentligen så var det väl en tiopoängare trots att det kan vara roligt att skoja om saker och ting.

  1. Veiken – Precis, jag vet ju inte hur länge de här möjligheterna finns kvar. Tisdagen ja den blev ju som sagt lika bra.

 3. Goden morgon är hon vaken?! Jösses jag la mig 11 i går kväll o steg upp vid 3.15 igen. Vilken ordning. Nu är jag trötter så trötter. Väntar på att hästarna ska vakna så jag kan ge dem käk o släppa ut dem, sen ska jag bannemej krypa ner o sova några timmar. Den här ordningen är inget för gamla tanter..hihi.

  Du äter – oh nöjer dig tydligen inte med en rätt, utan trerätters dagar i dagar…hummm..ja men de e gott med käk. Två kockar? Har ni vunnit en kväll med landslagskockarna eller, kanske hyrt själva. Spännande.

  Trevlig dag.
  Kramiz Anki N

  1. Anki N – Jag var nog vaken när du skrev, mest troligt inne i duschen. Slår sällan på datorn numera på morgonen eftersom jag är uppe i sista minut och duschen går före datorn,konstigt.

   Jag förstår … och håller med . inget för gamla tanter.

   Vi hade två inhyrda kockar på jobbet som lekte med oss lite, satte oss i arbete framför allt men kul hade vi.

Tycker om din kommentar