Inte trerätters …

men väl en underbar tvårrättersmidddag har jag avnjutit under kvällen med ytterligare god dryck och fortfarande glada och trevliga  arbetskamrater. På Kulturens hus blev vi serverade oxfilé med potatisgratäng, smakfullt tillredda grönsaker och en ljuvlig rödvinssås. Efterrätten bestod av en parfait som var … helt underbar. En bra träning nu inför vardagen och min ”lediga” tid där jag inte lär bli serverad några trerättersmiddagar, därför en bra minskning till två rätter för att sedan kunna återgå till en tallrik fil under lunchtid här hemma. Nu var den här middagen lite för bra för att gälla som en nedtrappning. Snacka om en som kommer ha abstinens i morgon så där lagom vid middagstid. Någon som kan tänkas bjuda mig på en god middag i morgon? Det går bra vilken tid som helst, är det för långt så går det bra att skicka catering och en hälsning.

För övrig har min dag varit mycket intressant med en föreläsare som till och med fick en trött Margareta att riktigt vakna till liv. Skam – ämnet på föreläsningen, till stor del av det i alla fall. Inte låter det speciellt kul men det var så tänkvärt, bra och framförallt gav det en del tankar och funderingar. Jag läser i hans bok Skamfilad följande information – Göran Larsson är präst och terapeut, verksam vid S:t Lukas Dalarna i Falun. Han har mångårig erfarenhet som personalutbildare och föreläsare. Arbetar kontinuerligt i olika rehabiliteringsgrupper för långtidssjukskrivna, bland annat med stressrelaterad forskning. Boken ska jag om inte sätta tänderna i, koncentrera både ögon och hjärna i.

Den här mannen skulle många få lyssna till och speciellt tänker jag på en del människor som kanske har ett extra behov, inga namn nämnda och samtidigt ingen glömd. Jag känner att jag fått ta del av något som fick mig att fundera och även få lite klarhet i saker och ting, att förstå och gräva vidare i mig själv. Spännande och samtidigt lite skrämmande. Han lämnade då spår hos mig och några bollar kom i rullning.

Avsändare Margareta som nu ska försöka sova ett tag innan jag i morgon ska göra ”sista rycket” för några dagar, samt även få till mig lite mer humoristisk underhållning innan lunch.

12 svar på “Inte trerätters …”

 1. Ja, ja vissa lever ju ett (temporärt) lyxliv;-) Bra att trappa ner försiktigt, det är ju samma sak som med droger (har jag hört). Gör man fel så får man ju allvarliga besvär – inte bara abstinens diton;-)
  Kul att du fick ut något av föreläsningen. Oftast är det ju så att man bara somnar (om). Alltid roligt med ”stimulans” i tankerna.

  1. Beate – Abstinensen är på G och det du skriver är bra. Får försöka förklara för sambon att jag behöver nedtrappning på ett försiktigt sätt.

   Vid föreläsnngar är det mycket som ska klaffa och personen är så oerhört viktig genom hans kroppsspråk och röst. Är de riktigt bra är det inte alltid så viktigt vad de säger, bara deras sätt gör att jag fastnar.

   1. Det är ju just i ”Konst i Täby Centrum” som jag är med på. Jag delar monter (överdrift, då det är ett byggstaket) med kompisen Motoko. Har varit med sedan 1997. Ska bli riktigt kul faktiskt… fast inget bloggande. (O-)tur att Lördagslinsen har lagt ner:-(

    1. Beate – Det var det jag nästan var säker på och enklaste var att fråga istället för att leta i ditt arkiv. =)

     Har lördagslinsen lagt ner, tråkigt. Nu har inte jag varit med någongång men jag tror att det var det jag tänkte när jag såg temaalternativen för nästa vecka, förra veckan.

     Inget bloggande? Men på kvällen när du kommer hem så visar du.

  1. MajaPiraja – Om det är samma som jag läste att du fått, misstänker såklart det, ska jag nog göra ett försök men någon dag när hjärnan samarbetar bättre med min vilja.

 2. Bra föreläsare är värda sin vikt i guld. Man utvecklas och får egna tankar och idéer, som för helheten framåt! Helhet= Arbetsliv+ livet vid sidan om!;) Kram

  1. Veiken – Det ger en små kickar. Den här föreläsaren gav oss mycket och jag tror framförallt privat. Finns det problem på mitt arbete är det mer lyxproblem som en av mina arbetskamrater sa.

   Däremot tror jag att han skulle kunna ( i alla fall försöka) ge lite eftertanke till våra politiker.

  1. Anki – Det har verkligen varit en njutningens vecka, både matintaget och den viktiga för själ och psyke. Vi behöver de där föreläsarna ibland.

Tycker om din kommentar