Ett ordspråk …

eller ett citat och illustrera det med en bild. Hur lätt är det? Jag tyckte att det kändes svårt, riktigt svårt.  Det var i alla fall utmaningen jag fick av Maja Piraja i veckan. Typiskt att Pirajan skulle överlämna det till mig, med den ibland besluts- och ordångest jag kan ha. Nu var inte det svåraste att hitta på några ord utan nu var helt plötsligt bilden för mig det svåraste, vilket det absolut inte brukar vara. Ända till jag kom på orden, då syntes bilden klart framför mig. Nu hade jag inte den bilden och att fånga den bara så där, helt omöjligt. Det blev att tänka lite mer och tillslut bestämde jag mig för en bild av fler anledningar. Men kan jag ha hittat på en mening för eftervärlden, någonting som står i en liknande bok som de som jag ”samlar” på, de med de där sköna citaten eller tänkvärda meningarna?

Reglerna för utmaningen är enkla. Du ska komma på ett ordspråk eller ett citat och illustrera det med ett foto. Stafettpinnen lämnas därefter vidare till två bloggvänner. Sedan ska du länka tillbaka till Petunia, som startade stafetten. Hon gör en sammanställning av alla bidrag.

Glöm din ålder – var den du vill vara.

Tanken – vi sätter så mycket gränser när vi är i olika åldrar – saker vi inte kan göra, saker vi inte borde göra, saker vi inte törs göra, saker vi inte ska försöka, saker som är för tidigt, saker som är försent, allt beroende på i vilken ålder vi befinner oss i.


Jag behöver bara gå till mig själv för att höra och se hur jag ibland resonerar och tänker. Jag har blivit mycket bättre och lägger inte ner så mycket tid på funderingar över vad andra tycker och tänker som jag gjorde tidigare, men visst finns de fortfarande. Däremot jobbar jag på det och kommer ett litet steg framåt, om inte varje dag men flera gånger per år.

Vid 80 (om jag lever) sitter jag säkert och bygger sandslott  på stranden utan att bry mig om huvudskakningarna och viskningarna:  – Ser ni den gamla tanten hur senil hon blivit, så vill jag verkligen inte att mitt liv ska bli. Nu är det kanske så att jag är helt klar i huvudet men bara uppfyller mina drömmar om det där sandslottet vid havet.

Nu ska jag också be två att mina bloggvänner att anta utmaningen. Det här med utmaningar på bloggen brukar vara försent för mig, alla bloggvänner har redan fått samma utmaning av någon annan. Jag gör i alla fall ett försök och utmanar följande.

Beate – konst eller konstigt, bara det gör ju utmaningen spännande för där förväntar jag mig något riktigt konst …

Anki N – stadigt på väg i livets resa – Där kan det också bli något riktigt hisnande när hon flyger och far mellan hästarna i stallet och bokföringen på kontoret samtidigt som hon försöker hålla något så när koll på sin ofrivilligt nya blogg.

11 svar på “Ett ordspråk …”

 1. Pingback: Från början …
 2. Oj….din var bra…jo!! Alltså här fick jag lite att tänka på hela helgen. Det är kallt idag -15 så det är svårt att tänka men ja jag försöker, har lite på G i helgen så resutatet kommer kanske inte förren nästa vecka.

  Kramiz Kramiz o goe helg

  Anki N

  1. Anki N – Jag valde två som jag visste (misstänkte) inte skulle ha tid under helgen men samtidigt är mina förhoppningar höga när det är klart. =)

 3. Det er fint sagt! Jeg hadde en mormor som levde opp til dette ordtaket. hun var nesten 90 da hun døde, men var ung til sinns. Ingen var villere enn henne når vi alle vas samlet og hun lekte med oldebarna sine!!!
  Takk for ditt bidrag i sitatstafetten:)

  1. Petunia – Trots mina ord så tyckte jag att det var en kul stafett. Fler sådana kreativa tankar.

   Vad härligt med en mormor som har sinnet och leklusten i behåll.

 4. Tackar för den du ;-) Jag antar utmaningen (ogillar utmaningar, men den är ju faktiskt kul) men vet inte om jag har ork under helgen. Ska ju stå på utställningen lör + sön från 10-18. Så jag lär nog vara ganska så mör. Men väntar man på något gott så…

  1. Beate – Precis vad jag också tyckte. En annorlunda och lite kreativ utmaning. Jag vet och förstår att det inte blir i helgen, men någon gång är jag säker på att den kommer. Bättre sent än aldrig borde ju stå för mig, eller? =)

  1. Znogge – Jag förmodar att du fått den också, det brukar alltid vara upptaget när jag kikar in hos dig. =)

Tycker om din kommentar